Obrenovac, 04.07.2022

PREDUZETNICIMA VIÅ E OD 29 MILIONA DINARA


Izvor: Novosti | Obrenovac, 03.03.2022.
Sekretarijat za privredu i ove godine daje subvencije

Foto:Preduzetnik
Sekretarijat za privredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji glavnog grada za ovu godinu. Iz budžeta je izdvojeno više od 29 miliona dinara, a pravo na subvencije imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije prestonice. Javni konkurs je otvoren do 15. marta.

 

Predmet konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme. Preduzetnici su u obavezi da zaposle jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

 

- Sredstva su namenjena za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, zatim za pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti - istakao je sekretar Milinko Veličković.

 

On je podsetio da Sekretarijat za privredu već godinama sprovodi ovu aktivnost direktnom podrškom mikro, malih privrednih subjekata, kao i preduzetnika za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za nova radna mesta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE