Obrenovac, 17.05.2021

'SRBIJA INOVIRA' ─ćE OJA─îATI PRIVREDU


Izvor: Espreso/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 03.05.2021.
Trajaće više od 4 godine, cilj je da se prepoznaju najperspektivniji domeni

Foto:Pixabay


Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija (ICT Hub) je uz podršku USAID pokrenuo projekat Srbija Inovira u trajanju od ─Źetiri i po godine, a u okviru kojeg ─çe se aktivno raditi na stvaranju okru┼żenja pogodnog za rast i razvoj inovacija.

Cilj projekta je da se oja─Źa privreda koja se zasniva na inovacijama i da se na taj na─Źin podstaknu dalji razvoj, konkurentnost i izvozni potencijali Srbije, saopštila je USAID i ICT Hub.

Projekat je zasnovan na ideji o kreiranju novih mogu─çnosti na osnovu modela kojim se podsti─Źe odr┼żivi inovativni razvoj i ohrabruju lideri u ovoj industriji - u tradicionalnim kompanijama, malim i srednjim preduze─çima (MSP), startapovima, akademskim i istra┼żiva─Źkim institucijama, da bli┼że sara─Ĺuju i inoviraju u okviru velikih projekata, kako bi se ubrzao rast u nekim od najperspektivnijih industrija u Srbiji i uticalo na ja─Źanje privrede zemlje.

"Naš cilj jeste da se prepoznaju najperspektivniji domeni za inovacije u Srbiji i da se zahvaljuju─çi tome omogu─çi formiranje prvog srpskog superklastera u datoj oblasti. S obzirom da je ova metodologija dokazana i na svetskom nivou, ona predstavlja efikasnu platformu za promovisanje i podsticanje inovativnog razvoja, kreiranje okru┼żenja za podsticanje inovacija kao i pru┼żanje adekvatne institucionalne podrške i finansiranja", rekla je direktorka projekta Srbija Inovira Aleksandra Popovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE