Obrenovac, 13.06.2021

DOBRA VEST ZA SEZONCE IZ SRBIJE KOJI BI NA LETO DA RADE U CRNOJ GORI


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 08.05.2021.
Manje od ove sume ne smeju da vas plate, evo koliko je to

Foto:Profimedia


Minimalne zarade za strane dr┼żavljane u Crnoj Gori bi─çe od 1. jula jednake kao za doma─çe radnike.

Ministarstvo unutrašnjih poslova CG, kako prenosi portal CdM, izmenilo  je Pravilnik o obrascima, bli┼żim uslovima i na─Źinu izdavanja dozvole za privremeni boravak i rad u delu koji se odnosi na iznos minimalne zarade za strane dr┼żavljane, odnosno minimalna zarada je prilago─Ĺena minimalnoj zaradi u Crnoj Gori.

Kolika je minimalna zarada u Crnoj Gori?

Prema navodima crnogorskih medija iz februara ove godine, aktuelni minimalac u toj zemlji trenutno iznosi 220 evra, a od 1. jula trebalo bi da sko─Źi na 250 evra.

Kako su saopštili iz MUP, definisano je da se dokazom o posedovanju sredstava za izdr┼żavanje za izdavanje dozvole za privremeni boravak i rad smatra pisana ponuda poslodavca za zapošljavanje stranca na odre─Ĺenom radnom mestu, u kojoj je naveden minimalni iznos zarade koji ne mo┼że biti manji od minimalne zarade u Crnoj Gori.

- Na taj na─Źin se otklanja dilema koja je postojala u primeni prethodnog pravilnika i izjedna─Źavaju se prava doma─çe radne snage sa pravima stranih radnika, odnosno isti rad ─çe se jednako pla─çati, bez obzira na to odakle je zaposleni, dodali su iz MUP.

Isti─Źu da navedena izmena obezbecjuje povoljniji privredni ambijent i adekvatnu radnu snagu u susret turisti─Źkoj sezoni.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE