Obrenovac, 04.12.2021

SRBIJA JE ATRAKTIVNA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE!


Izvor: Espreso/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 02.11.2021.
Cilj Srbije je da privla─Źenjem novih investitora nastavi investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnolo┼íkim i naprednim investicionim projektima

Foto:Profimedia


Veliki broj kompanija i potencijalnih investitora prisustvao je investicionoj konferenciji "Invest in Serbia: Real Estate" odr┼żanoj na Paviljonu Srbije na Svetskoj izlo┼żbi Expo 2020 Dubai, saopštila je Vlada Srbije.

Na toj konferenciji u okviru tematske nedelje "Urbani i ruralni razvoj" re─Źeno je, kako je navedeno, da je Srbija atraktivna destinacija za investiranje, a da sektor nekretnina (real estate) nudi brojne mogu─çnosti za dalja ulaganja i razvoj, što je šansa za ulaga─Źe, ne samo iz UAE regiona, ve─ç iz celog sveta.

Cilj Srbije je da privla─Źenjem novih investitora nastavi investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnološkim i naprednim investicionim projektima, koji donose br┼żi rast BDP-a i dalji razvoj doma─çe ekonomije.

đÜonferenciju je otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Srbije za Expo Tatjana Mati─ç koja je istakla da veruje da ─çe ; taj skup rezultirati novim ulaganjima u Srbiju u ugovaranjem mnogih poslova i saradnji.

"Dobri odnosi na najvišem nivou i partnerska saradnja koju negujemo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima veoma je zna─Źajna kako za naše privrednike, tako i za investitore kojima se pru┼ża prilika da se dodatno uvere da je Srbija prava investiciona destinacija gde su njihova ulaganja i poslovi sigurni i dobrodošli. Cilj nam je da pove─çamo privrednu saradnju i protok investicija izmedju Srbije i UAE, ali i izmedju Srbije i ─Źitavog MEASA regiona, koriste─çi Dubai i UAE kao centar saradnje i nastavka naših dobrih odnosa", kazala je Mati─ç.

Ona je dodala da je uverena da ─çe dolazak vode─çih investitora u razvoju komercijalnih projekata, industrijskih i ritejl parkova, biti dragoceni za razvoj zemlje i da ─çe prva investiciona konferencija rezultirati novim ulaganjima u Srbiju i ugovaranjem mnogih poslova i saradnji.

Na konferenciji su pored investicionih potencijala gradova i banja u Srbiji prezentovana i dosadašnja uspešna ulaganja medjunarodnih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji i trendovi kretanja na tom tr┼żištu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE