Obrenovac, 14.06.2024

SMEÅ TAJ JEFTIN, KAFA NIJE 400 DINARA


Izvor: Espreso/NOVA/Lokalne novine | Obrenovac, 06.03.2023.
GDE TO IMA? Srpska PLANINA je pravo OSVEŽENJE

Foto:RINA


Kafa oko 400 dinara, flašica vode preko 300, smeštaj - da se smrzneš. Te cene sa nekih od srpskih planina nećete videti na skijalištu koje je pravo osveženje u domaćoj zimskoj ponudi.

U pitanju je skijalište Jabuka kod Prijepolja, nekada ozbiljan zimski centar u koji su rado dolazili turisti iz cele bivše Jugoslavije. O njemu se u poslednje vreme iznova govori, pre svega, zbog znatno manjih cena u odnosu na najveće centre u zemlji.

z lokalnog Ski kluba Soko Jabuka poručuju:

"Skijalište radi, imamo tri staze, u proseku su duge oko 300 metara svaka. U blizini skijališta je restoran. Recimo, cena kafe je oko 100 dinara. Tu je i smeštaj koji košta oko 1.300 po osobi za noćenje, a sa doručkom je otprilike do 1.500 dinara".

Ski lift trenutno ne radi, ali je u planu za sledeću godinu.

"Staze rade od ujutru do 16 časova. Ima gostiju, posebno vikendom. I za decu postoji škola skijanja, čas je 1.000 dinara, a 500 dinara su skije. I snega sada ima baš dosta, a bićemo otvoreni sve gok ga ima", kaže predstavnik Ski kluba Soko Jabuka i ističe da je sve više gostiju i iz ostatka Srbije, ne samo iz okoline.

Ovo skijalište se nalazi na oko 15 kilometra od Prijepolja i na oko pet sati vožnje od Beograda. Smešteno je na planinskoj visoravni Jabuka na 1.300 metara, na putu Prijepolje–Pljevlja. Zbog specifične klime u ovim predelima obično snega ima dosta i kad ga u drugim delovima zemlje skoro i nema.

Jabuka možda nema ponudu kakvu imaju Kopaonik i Zlatibor, ali je svakako primamljiva za zimske sportove, naročito za skijaše početnike. Pogotovo je pogodna za boravak dece zbog specifičnih vazdušnih strujanja.

U selu se nalazi i turističko naselje i memorijalni kompleks Boško Buha koje je dobilo ime po partizanu-detetu i narodnom heroju koji je poginuo u ovom mestu.

U blizini je i manastir Jabuka, kao i pećina čiji je ulaz na 800 metara nadmorske visine, a hodnici su dugi skoro 300 metara.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE