Obrenovac, 29.11.2021

SRBIJA JE SUPER


Izvor: Espreso/Lokalne novine | Obrenovac, 09.09.2021.
Inicijativa za pove─çanje broja vau─Źera za odmor u Srbiji u 2022. godini

Foto:Profimedia


Udru┼żenje "Moja Srbija" uputilo je Vladi Republike Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, inicijativu za odobravanje kvote od 250.000 vau─Źera za subvencionisani odmor u Srbiji u 2022. godini.

Tokom prethodnih godina bila je ustaljena praksa da se nakon osnovne kvote, naknadno puste nove koli─Źine vau─Źera, što je dovodilo do velikih gu┼żvi na šalterima i do negodovanja jer su dodatne koli─Źine potrošene za samo par ─Źasova. Osim stvaranja nezadovoljstva me─Ĺu gra─Ĺanima koji nisu stigli da predaju formulare, takav pristup stvara i zna─Źajne probleme za ugostitelje, jer veliki broj rezervacija ostaje neiskoriš─çen.

"Na osnovu sedmogodišnjeg iskustva, koliko traje akcija podele vau─Źera za odmor u Srbiji, zaklju─Źili smo da je 250 000 vau─Źera optimalna koli─Źina koja bi zadovoljila potrebe naših gra─Ĺana, a ovo izdvajanje ne bi predstavljalo preveliko optere─çenje za dr┼żavnu kasu", rekao je Milan Risti─ç iz udru┼żenja "Moja Srbija" i dodao da se akcija podele vau─Źera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnog perioda pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija.

"Pove─çanjem po─Źetne kvote vau─Źera stvorili bi se uslovi da gra─Ĺani lakše planiraju svoj odmor u Srbiji tokom 2022. godine, ugostitelji bi ravnomernije popunili svoje kapacitete i ostvarili ve─çe prihode, turisti─Źka privreda bi i naredne godine zabele┼żila veliki rast, a dr┼żavni bud┼żet ne bi trpeo velike izdatke, jer bi ulo┼żena sredstva ostala u opticaju u Srbiji i veoma brzo bi se kroz poreze i doprinose vratila u dr┼żavnu kasu", naglasio je Risti─ç.

U udru┼żenju "Moja Srbija" isti─Źu da je subvencionisanje doma─çeg turizma putem vau─Źera primer dobro usmerene podrške doma─çoj privredi, jer od nje dobit ostvaruju i pru┼żaoci i korisnici turisti─Źkih usluga.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE