Obrenovac, 18.05.2022

ŠKOLSKI KALENDAR ZA NAREDNU GODINU


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 07.06.2019.
(Ne) ukida se jesenji raspust

Foto:Profimedia
Izmene Đaci će imati zimski, prolećni i letnji raspust, dok će na jesen napraviti predah 11. novembra, pa će odmor trajati uz dane vikenda samo tri dana

Školski kalendar za 2019/20. godinu predviđa da đaci imaju tri raspusta - zimski, prolećni i letnji. Kada je reč o jesenjem raspustu, ostali su uskraćeni za jedan dan, pa će se u novembru, umesto četiri dana kao dosad, odmarati tri.

Oni će predah napraviti za dane vikenda, 9. i 10. novembra, i u ponedeljak, 11. novembra, kada se obeležava državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže za Kurir da se ne ukida ništa, a da je cilj da se raspusti prave prema predagoškim zahtevima ustanove.

- Naravno da se poštuju praznici i sve drugo, ali je prevashodno da se na oko šest nedelja rada pravi predah, i to nije ništa neobično - naveo je Šarčević.
Prvo polugodište za osnovce i srednjoškolce počinje 2. septembra, a završava se 31. januara 2020. godine, zimski raspust ponovo će imati dva dela, prvi će početi 30. decembra i trajaće do 7. januara, dok će drugi deo raspusta trajati od 3. do 17. februara.

Učenici osnovnih škola će na prolećnom raspustu biti od 13. do 20. aprila, a srednjoškolci od 15. do 20. aprila. Drugo polugodište traje od 18. februara do 2. juna za maturante, a do 16. juna za ostale učenike. Srednjoškolci se raspuštaju 19. juna, a maturanti će se raspustiti između 22. i 29. maja.

Jednosmenski rad
Spisak škola do 20. avgusta

Jasmina Đelić, načelnik Odeljenja za koordinaciju rada školskih uprava Ministarstva prosvete, objasnila je za Kurir da će se projekat jednosmenskog rada, koji predviđa da deca nakon nastave ostanu u školi od 12.30 do 16.30, realizovati u školama koje već rade u jednoj smeni.
- To je 240 objekata, mi smo ovim projektom selektovali i neke matične škole koje imaju izdvojene objekte u selima. Ministarstvo je školama dostavilo predloge sadržaja za učenike, a škole će i nama slati svoje predloge. Ministarstvo će spisak škola koje mogu da realizuju ovaj koncept objaviti najkasnije do 20. avgusta na sajtu - navela je ona.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE