Obrenovac, 07.05.2021

NASTAVLJENE AKCIJE SAVETA ZA KOMUNALNI RED (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 10.02.2021.
Stop divljim deponijama

Foto:lokalnenovine.rs


Danas su predstavnici Saveta za komunalni red posetili mesto na kome je bila divlja deponija u Zabrežju i tom prilikom konstatovali dobru saradnju sa članovima ove mesne zajednice.

Ivan Stojić član Veća Gradske opštine Obrenovac rekao je da Savet za komunalni red stavlja akcenat na uklanjanje divljih deponija.

– Moram da naglasim da je ovde bilo ruglo pored reke Save i Kajakaškog kluba koji posećuje veliki broj dece. Sređivanjem ove parcele došli smo do toga da ona postane dobar primer ovog dela Zabrežja. Nadamo se da će ova zelena površina biti mesto na kome će naši sugrađani uživati i provoditi svoje slobodno vreme – poručio je Stojić i dodao da je Savet mesne zajednice Zabrežje uložio ozbiljan rad u uklanjanju divlje deponije.

– Na ovom mestu je godinama u nazad bacano smeće. Savet mesne zajednice Zabrežje je zajedno sa Gradskom opštinom Obrenovac i Savetom za komunalni red izdejstvovao da se ovde uradi i novi asvaltni put i pešačka staza – rekao je Stojić.

On je naglasio da je reka Sava biser Obrenovca i zamolio sve građane da u buduće ne stvaraju divlje deponije.

– Mi smo imali veliki broj divljih deponija, trudimo se svakodnevno da ih uklonimo. Takođe, se trudimo da građanima skrenemo pažnju i podignemo svest kod ljudi. Značajan broj sugrađana je prihvatio sugestije i ulaže napor da lokacije na kojima smo uklonili divlje deponije to više nikada ne postanu – zaključio je Stojić.

Nikola Belić predsednik mesne zajednice Zabrežje izjavio je da je u planu postavljanje klupa i korpi za otpatke kako bi ova lokacija bila šetalište uz obalu reke Save.

– Ovo je bio dugogodišnji problem mesne zajednice Zabrežje koji je nastao posle poplava 2014. godine. Nekoliko puta smo čistili divlje deponije na ovoj lokaciji. Problem smo rešili tek kada smo postavili rampe i zatvorili prilaz ovom mestu – rekao je Belić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE