Obrenovac, 21.02.2024

ZA SLADOKUSCE


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 24.11.2022.
Sajam etno-hrane i pi─ça od na Beogradskom sajmu

Foto:Aleksandar Jovanovi─ç, Ilustracija


Na Beogradskom sajmu se od 24. novembra do 27. novembra, odr┼żava 16. "Sajam etno hrane i pi─ça", smotra proizvoda i proizvo─Ĺa─Źa tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz Srbije i jugoisto─Źne Evrope.

U Hali 3 Beogradskog sajma predstavi─çe se više od 300 proizvo─Ĺa─Źa tradicionalnih prehrambenih proizvoda, prete┼żno ru─Źno ra─Ĺenih, po tradicionalnoj recepturi, naj─Źeš─çe od organskih sirovina, ali i novi proizvodi nastali na tradiciji i mašti proizvo─Ĺa─Źa, najavili su organizatori.

Kako je istaknuto, cilj ove sajamske manifestacije je da promoviše tradicionalne prehrambene proizvode i da pomogne u unapre─Ĺenju prezentacije prodaje i zaštite geografskog porekla i receptura.

Podse─ça se i da je tokom poslednjih 15 godina "Sajam ;etno ;hrane ;i ;pi─ça" odigrao zna─Źajnu ulogu u brendiranju, promociji i plasmanu leskova─Źkog ajvara, ka─Źarskog i homoljskog meda, duvan-─Źvaraka, futoškog kupusa, pirotska peglana kobasica. Uspešno su promoviosani i vurda, banica, vrtka, razli─Źiti d┼żemovi. Tu je i promocija slatkog, kitnkeza, kisele zimnice, suvomesnatih specijaliteta, mle─Źnih proizvoda, sireva, ─Źajnih mešavina, sušenog vo─ça, pekarskih proizvoda, vina i rakije, od kojih su mnogi postali i izvozni artikli.

Sajam ;ima i poslovni karakter, jer je prilika i za distributere, dobavlja─Źe hotela i trgovinskih lanaca, vlasnike restorana, trgovinske radnje ili šefove kuhinja, profesionalne gastronome, kupce iz inostranstva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE