Obrenovac, 19.05.2024

STI┼ŻE NOVAC I ZA OVU GRUPU GRA─ÉANA


Izvor: Espreso/Agencije/Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2023.
Prijave traju do 16. aprila, a OVO SU USLOVI!

Foto:Espreso.co.rs


Studenti koji budu prošli na ovom konkursu, dobi─çe svoja zaslu┼żena primanja.

Kako je zvani─Źno saopšteno, za prvih nedelju dana od otvaranja konkursa Fonda za mlade talente i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za stipendiranje studenata završnih godina dr┼żavnih fakulteta, putem nove usluge eTalenti na Portalu eUprava stiglo je 98 prijava.

Prijave za stipendiranje nadarenih studenta traju do 16. aprila.

- Usluga eTalenti je nova usluga na Portalu eUprava i namenjena je nadarenim studentima u Srbiji, koji su na završnoj godini osnovnih akademskih integrisanih studija i studentima završnih godina master studija na faktuletitima ─Źiji je osniva─Ź Srbija - rekla je danas Biljana Mari─ç, pomo─çnik direktora Kancelarije za IT i eUpravu.

Kako je navela, prvi put je ovaj konkurs raspisan na Portalu eUprave i nosi niz benefita.

- Jedan od osnovnih benefita jeste da studenti, koji su do sada apliciraju─çi za ovu stipendiju za nadarene dostavljali ─Źetiri dokumenta u papirnom formatu, sada su u obavezi da prilo┼że samo jedan dokument i to u elektronskom obliku koji ─çe aploudovati u sklopu usluge, a svi ostali podaci koji dokazuju ispunjenost uslova koji su navedeni konkursom za stipendiju pribavljaju se elektronskim putem iz izvornih evidencija - rekla je Mari─ç.

To su, kako je rekla, podaci izvoda iz mati─Źne knjige ro─Ĺenih, podaci o dr┼żavljanstvu, prebivalištu, odnosno boravištu, a studenti su obavezi samo da prilo┼że potvrdu o upisanoj završnoj godini akademskih ili master studija sa prose─Źnom ocenom.

- Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija raspisalo je ovaj poziv zajedno sa Fondom za mlade talente i ove godine su opredeljena sredstva za 1.050 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova ─Źiji je osniva─Ź Republika Srbija za školsku 2022/23. godinu. Do sada na Portalu imamo evidentirano 98 prijava za nedelju dana od otvaranja konkursa i pozivamo sve studente koji imaju prosek iznad 8,50 da se prijave, a konkurs je otvoren do 16. aprila. Studenti u prethodnim konkursima su na rezultate ─Źekali ─Źak dva meseca, jer su se tada obra─Ĺivali ru─Źno. Sada smo napravili mehanizam koji ─çe automatski na osnovu prikupljenih podataka vršiti proveru ispunjenosti uslova i u roku od par dana ─çemo imati preliminarne liste i studenti ─çe putem mejla dobiti sve informacije - rekla je Mari─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE