Obrenovac, 27.06.2022

STARA OPÅ TINA - NOVA BIBLIOTEKA(VIDEO)


Izvor: beograd.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 19.04.2022.
Vesić obišao završne radove na zgradi obrenovačke biblioteke

Foto:lokalnenovine.rs


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je završne radove na izgradnji obrenovačke gradske biblioteke koja se nalazi u okviru rekonstruisanog prostora stare opštine. Događaju su prisustvovali predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor biblioteke ,,Vlada Aksentijević” Vukašin Ljuština.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što Obrenovčani dobijaju novi prostor za gradsku biblioteku. On je podsetio da se radi o prostoru stare gradske opštine u kome su godinama živeli građani, a opština je posle poplava uspela da im obezbedi stanove.

– Ovo je jedna od najmodernijih bibliotečkih ustanova u Beogradu. Na više od 600 kvadratnih metara i sa velikim fondom knjiga ovaj prostor postaće mesto gde će se, ne samo čitati, već će to biti mesto i za koncerte, književne večeri i druge manifestacije kulture. Ovo je još jedna potvrda koliko je važno da se Beograd razvija i koliko koliko je bitno imati budžet kojim može da se priušti ulaganje u kulturu – naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima tamo gde je nekada bila biblioteka biće napravljen Zavičajni muzej Obrenovca.

– Razgovarali smo i o objektu Starog mlina koji će biti stavljen pod zaštitu i biti uređen kao IT centar, prostor za pozorište, različite muzičke događaje i druge sadržaje. Taj posao radiće zajednički Grad Beograd i Opština Obrenovac tako da će naši sugrađani dobiti dodatne sadržaje u kojima će moći da uživaju – kazao je Vesić.

Tom prilikom zamenik gradonačelnika uručio je direktoru Gradske biblioteke primerke svoje prve i druge Knjige o Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE