Obrenovac, 20.06.2021

STIGLA VODA U PIROMAN I BROVIĆ


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 06.06.2021.
Završeni radovi na vodovodnoj mreži

Foto:obrenovac.rs


Završeni su radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže za stanovnike mesne zajednice Piroman i Brović.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je naglasio da je cena 1000 litara pitke vode iz vodovoda jednaka ceni flaširane vode od pola litre.

– To je ono što mi danas ovde sprovodimo za meštane Piromana i Brovića. Koristim ovu priliku da pozovem sve da iskoriste mogućnost i priključe se na gradsku vodu – naveo je Čučković i najavio početak izgradnje vodovodne mreže do mesne zajednice Vukićevica.

Branko Matić, direktor Javno komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Obrenovac je na početku izrazio svoje zadovoljstvo završetkom radova.

– Celokupan Piroman, Brović i deo Stublina sada ima zdravu i pitku vodu. Mi ćemo u narednom periodu uraditi sve sekundare u Piromanu i Broviću i nastavljamo dalje sa izgradnjom vodovodne mreže ka Trstenici. Sa druge strane za mesec dana počećemo sa izgradnjom primarne vodovodne mreže od Grabovca do Vukićevice kojom ćemo stvoriti mogućnost da se tokom sledeće godine počne sa priključenjem i ostalih sela koja nemaju vodu, a to su Dren, Orašac i Ljubinić. Time bi apsolutno zaokružili vodovodnu mrežu na teritoriji opštine Obrenovac – izjavio je Matić.

– Rokove koje smo sebi postavili pre pet godina skraćujemo ovim za dve godine u korist građana, a i nas samih. Zdrava i pitka voda je osnov zdravog života – poručio je Matić i pozvao stanovništvo da se priključi na vodovodnu mrežu.

Obrad Isailović, direktor Doma zdravlja Obrenovac je rekao da kvalitet života umnogome zavisi od kvaliteta vode.

– Po definiciji Svetske zdravstvene organizacije najveći broj zaraznih bolesti je iskorenjen zahvaljujući pitkoj vodi koja je kvalitetna – kazao je Isailović i dodao da većinu bubrežnih bolesnika čine ljudi koji nemaju pristup ispravnoj pijaćoj vodi.

Isailović je saopštio podatak Svetske zdravstvene organizacije po kojem je u Svetu obolelo 1.500.000 dece zbog neispravne vode za piće.

Dragan Petrović, odbornik u Skupštini Gradske opštine Obrenovac je istakao da je ovo veliki dan za Piroman i Brović.

– Danas smo ovde zahvaljujući obećanjima koja se realizuju. Omogućeni su prvi priključci duž Valjevskog puta na gradsku vodovodnu mrežu, a uskoro će biti izgrađeni i sekundarni vodovi – izjavio je Petrović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE