Obrenovac, 02.07.2022

SRPSKA POLICIJA TRA鬚I PILOTE HELIKOPTERA


Izvor: Kurir.rs/Instagram/Lokalne novine | Obrenovac, 30.03.2022.
Meu uslovima i onaj da ste mlai od 21

Foto:MUP


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz graanstva u Vojnu akademiju Ministarstva odbrane za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2022. godine i objavljen je na internet stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Vojne akademije www.va.mod.gov.rs, gde se zainteresovani kandidati mogu informisati o svim detaljima i uslovima konkursa.

U školskoj 2022/2023. godini primaju se tri kadeta na studijski program Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo, a kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa.

Uslovi za prijavu

Izmeu ostalog, neophodno je da su kandidati dr鱉avljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, da imaju manje od 21 godine, da su završili etvorogodišnju školu tehnike struke ili gimnaziju, da su tokom svih godina školovanja ostvarili najmanje vrlo dobar uspeh.

Prijava na konkurs podnosi se Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za ljudske resurse, Bulevar Zorana inia 104, 11070 Novi Beograd, direktno ili putem pošte sa naznakom „Za konkurs za prijem u Vojnu akademiju“. Sve informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti svakog radnog dana, u periodu od 13 do 15 asova na telefon 011/274-0000, lokal 402-81.

Školovanje u Vojnoj akademiji ima strukturu osnovnih akademskih studija prvog stepena u trajanju od etiri godine. Posle završetka školovanja, kadeti stiu visoko obrazovanje i struno zvanje diplomirani in鱉enjer mašinstva.

Za vreme školovanja kadeti stanuju u internatu, tokom školovanja Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbeuje im stipendiju, koja na mesenom nivou iznosi oko 50.000 dinara, a troškove školovanja snose Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, na osnovu ugovora kojim se regulišu meusobne obaveze.

Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji, kadeti stiu mogunost prijema u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova – Helikoptersku jedinicu, na radno mesto profesionalni pilot, na odreeno vreme u svojstvu pripravnika, a nakon isteka pripravnikog sta鱉a i polo鱉enog strunog ispita, primaju se u radni odnos na neodreeno vreme.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE