Obrenovac, 20.06.2021

VLADA SRBIJE POMA┼ŻE UGOSTITELJIMA


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2021.
Nove mere za no─çne barove i klubove

Foto:Zorana Jevti─ç


Vlada Srbije predlo┼żila je da se no─çnim barovima i klubovima pomogne isplatom bespovratnih sredstava, a imaju─çi u vidu da im je rad od po─Źetka pandemije bio ograni─Źen.

Visinu pomo─çi utvrdi─çe vlada posebnim aktom, zaklju─Źeno je na današnjoj sednici, na kojoj je usvojena Uredba o podršci radu klubova i barova, koja ─çe omogu─çiti isplatu sredstava, što je, ina─Źe, deo podrške o─Źuvanja delatnosti koja je zabele┼żila u proteklih godinu dana pad prometa ve─çi od 70 odsto.

Za tu ─çe podršku zainteresovani mo─çi da se, nakon objave javnog poziva, prijave na zvani─Źnoj internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, www.mtt.gov.rs, a rok za podnošenje zahteva je 15 dana od dana njegove objave.

Vlada je donela odluku da se ─îeškoj donira 100.000 Fajzer vakcina u znak solidarnosti s gra─Ĺanima te zemlje u borbi protiv epidemije korona virusa.

Na sednici je zaklju─Źeno da se prihvati Program transformacije Poreske uprave za period 2021 - 2025. godine, koji je usmeren na izgradnju moderne poreske administracije koja ─çe obezbediti odr┼żive i predvidive javne finansije, unaprediti funkcionisanje postoje─çe Poreske uprave kako bi odgovorila izazovima u ekonomskom okru┼żenju - u delu prikupljanja javnih prihoda u zemlji i u svetu.

Tako─Ĺe, cilj programa je stvaranje konkurentnog i respektabilnog poreskog okru┼żenja, kako za doma─çe, tako i za strane investitore i predstavlja jedan od najva┼żnijih reformskih procesa u oblasti modernizacije celokupnog sistema javne uprave Srbije.

Odlu─Źeno je i da se osnuje Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije, kojom se omogu─çava formalno obrazovanje pilota u okviru sistema visokog obrazovanja. Kako je navedeno u saopštenju sa sednice vlade, razvojem sopstvenih kapaciteta za školovanje pilota i vazduhoplovno-tehni─Źkog osoblja stvaraju se uslovi da se dugoro─Źno zadovolji pre svega, potreba doma─çih poslodavaca u vazduhoplovnoj industriji, a sa druge strane omogu─çi da Srbija ravnopravno u─Źestvuje na svetskom tr┼żištu obrazovnih usluga u sektoru vazdušnog saobra─çaja.

Vlada je usvojila i Program zaštite prirode za period od 2021. do 2023. godine, ─Źiji je osnovni cilj unapre─Ĺenje sistema zaštite prirode i o─Źuvanje biodiverziteta.

Cil programa bi─çe usmeren na unapre─Ĺenje sistema upravljanja zašti─çenim podru─Źjima, pra─çenje uticaja klimatskih promena i zaga─Ĺenja ┼żivotne sredine na biodiverzitet i u─Źeš─çe javnosti u donošenju odluka u oblasti zaštite ┼żivotne sredine.

Odlu─Źeno je i da Svetosavski plato i Krunski venac u Beogradu, zbog svojih simboli─Źnih, memorijalnih, i arhitektonsko-urbanisti─Źkih vrednosti, budu proglašeni za prostorno kulturno-istorijsku celinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE