Obrenovac, 07.05.2021

STIŽU REŠENJA


Izvor: nova.rs/Daniela Ilić Krasić/Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2020.
Porez na oružje, rok za plaćanje 13. januar

Foto:Shutterstock


Do 13. januara vlasnici oružja moraće da plate godišnji porez na registrovano oružje za 2020. godinu. Poreska uprava je sva rešenja već predala putem pošte i uskoro bi svim obveznicima trebalo da stignu na kućne adrese. Iznosi se kreću od 3.730 dinara do 18.550 dinara, u zavisnosti od vrste oružja i dozvole.

Porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola iznosi 3.730, dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje – 18.550 dinara, navodi Poreska uprava Srbije.

Za automatsku pušku porez iznosi 13.730 dinara, a za poluautomatsku 5.510 dinara.

“Za obveznike poreza za više komada registrovanog oružja za ličnu bezbednost, kojima su izdate isprave za nošenje oružja, rešenja će biti doneta naknadno”, ističu u Poreskoj upravi Srbije.

Kako ističu poreznici, dostava rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2020. godinu je u toku.

“Sva rešenja za porez na registrovano oružje za 2020. godinu su predata pošti 14. decembra 2020. godine. U skladu sa članom 36. stav 4. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji rešenja će se smatrati dostavljenim petnaestog dana od dana predaje pošti tj. 29. decembra 2020. godine. Rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja”, upozorava Poreska uprava Srbije.

Kako podsećaju, prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja.

Porez na registrovano oružje rešenjem utvrđuje Poreska uprava, na osnovu podataka koje dostavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je izdalo oružani list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

Porez na registrovano oružje plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE