Obrenovac, 07.05.2021

BEZ ULICE OTVORENOG SRCA VATROMETA I KONCERATA


Izvor: Blic | Obrenovac, 14.12.2020.
Grad Beograd ne organizuje nijedan javni događaj povodom dočeka Nove 2021. godine

Foto: BEOINFO / RAS SRBIJA
Grad Beograd je posle dopisa Gradskog zavoda za javno zdravlje doneo odluku da se ove godine ne organizuju tradicionalne novogodišnje manifestacije, potvrdio je u sredu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Prema toj odluci, Grad Beograd ne organizuje nijedan javni događaj povodom dočeka Nove 2021. godine.

- Sa ovom odlukom čekali smo do danas kada smo dobili zvaničan stav Gradskog zavoda za javno zdravlje da nema uslova za organizaciju ovih događaja - kazao je Vesić za "Kurir".

 

On napominje da to znači da ove godine neće biti ni Božićnog seoceta, ni Ulice otvorenog srca, ni Trga bajki, ni popularnih tezgi u Knez Mihajlovoj, ni programa "Beograd otmeno", ni tradicionalnih koncerata ispred Doma Narodne skupštine, ni vatrometa.

Neće biti postavljene kućice na Trgu Republike i neće biti održan nijedan onlajn koncert u okviru programa "Razglednica iz Beograda".

Vesić je podsetio i da Grad Beograd ove godine u budžetu nije predvideo nijedan dinar za organizaciju dočeka Nove godine.

 

Objasnio je da se tih para grad odrekao još prilikom prvog rebalansa budžeta iz aprila ove godine kada je budžet smanjen za oko 15 odsto i da je tada ukinuto finansiranje svih programa koji nisu neophodni za funkcionisanje grada.

Kaže i da su se tokom jeseni gradu javile kompanije koje su želele da budu sponzori i Grad Beograd je zahvalan, jer su želele da obraduju naše građanke i građane.

- Pozivamo sve Beograđanke i Beograđane da poštuju sve mere, da nose zaštitne maske i da ne odlaze na mesta gde ima mnogo okupljenih ljudi. Kompanijama koje su želele da budu sponzori novogodišnjih programa zahvaljujemo i pozivamo ih da taj novac uplate u dobrotvorne svrhe ili za kupovinu medicinske opreme. Samo tako dočekaćemo živi i zdravi 2021. godinu za koju svi verujemo da će biti srećnija od ove koja se završava - poručio je Vesić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE