Obrenovac, 29.06.2022

PODELJENA BESPLATNA AUTO SEDIŠTA ZA DECU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2022.
Ovu akciju sprovodi Komisija za bezbednost u saobra─çaju GO Obrenovac u saradnji sa Sekretarijatom za saobra─çaj

Foto:GO Obrenovac


´╗┐

Roditeljima mališana sa teritorije GO Obrenovac danas su uru─Źena besplatna auto-sedišta za decu u prostorijma skupštinske sale. Ovu akciju sprovodi Komisija za bezbednost u saobra─çaju GO Obrenovac u saradnji sa Sekretarijatom za saobra─çaj.

- Ono što mi poku┼żavamo da postignemo na ovaj na─Źin jeste da roditeljima skrenemo pa┼żnju koliko je bitno da svoju decu prevoze u ovim auto sedištima koja ─çemo danas podeliti, ali sa druge strane i da deca od malih nogu nau─Źe ono što ─çe morati da primenjuju i da koriste u toku svog ─Źitavog ┼żivota. - rekao je Miloš Stanojevi─ç,predsednik Komisije za bezbednost u saobra─çaju GO Obrenovac.

Kako navodi Stanojevi─ç na Javni poziv za dodelu besplatnih auto sedišta stiglo je rekordnih 127 prijava i najavljuje novi konkurs u drugoj polovini godine za decu rodjenu od 1.marta 2022.godine.

Roditelji su imali priliku da se upoznaju sa praavilnim koriš─çenjem sedišta kroz predavanje saobra─çajnog in┼żenjera Marije Jovanovi─ç.

-Moram da pohvalim opštinu Obrenovac. Roditelji koji danas dobijaju auto sedište, dobijaju jedno sjajno auto sedište koje obuhvata sve ─Źetiri kategorije,koje je univerzalno jer se montira na pojas, dakle mo┼że u svaki automobil i ono što je jako zna─Źajno ─Źak do 18 kilograma deca u njemu mogu da se prevoze u suprotnom smeru što je izuzetno bitno zbog svih onih bebica koje su malo krupnije. -  naglasila je Marija Jovanovi─ç.

Parovi koji se odlu─Źe da  postanu roditelji mogu da ra─Źunaju na ve─çu pomo─ç dr┼żave, a podela besplatnih auto sedišta samo  je jedan u nizu podsticaja mladim bra─Źnim parovima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE