Obrenovac, 17.05.2021

STIŽU SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE


Izvor: Alo.rs/Tanjug/M.G./Lokalne novine | Obrenovac, 06.03.2021.
Evo kada leže novac na račune

Foto:Pixbay


Podsticaji od 4.000 dinara po hektaru u narednih 15 dana...

Ministarstvu poljoprivrede Srbije niko se nije zvanično obratio s pritužbama u vezi s time što nema subvencija za kupovinu dizel goriva pred prolećnu setvu, rekao je danas ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović.

On je prilikom otvaranja konfenernicje Agro Belgrade 2021 rekao da ne zna koja je asocijacija imala takve zamerke, jer im u Srbiji ima 3.000-4.000, i da je normalno da ljudi reaguju na takve stvari, a zatim objasnio o čemu se radi.

- Mi smo 2019. godine dali jednokratnu subvenciju od 1.200 dinara po hektaru kada je dizel gorivo bilo 169 dinara, a sada je ta litra dizela 16-17 dinara jeftinija. Prošle godine smo isto isplatili uoči korone, jer nismo znali kakva će situacija biti na tržištu energenata. Kasnije je došlo do dramatičnog pada cene dizela i do 30-40 dinara - rekao je Nedimović.

Dodao je kako će Ministarstvo ispuniti obavezu o isplati subvencije od 4.000 dinara po hektaru.

- To će biti isplaćeno, oko 70 miliona evra u narednih petnaestak dana. Taj novac će biti direktno uplaćen na račune poljoprivrednih gazdinstava, i ne mora niko da se priajvi. Automatski sve dobijaju u skladu sa Registrom poljoprivrednih gazdinstava - naglasio je ministar Nedimović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE