Obrenovac, 07.05.2021

NIŽE CENE NA TRI FAKULTETA U BEOGRADU


Izvor: Alo.rs/Tanjug/M.G./Lokalne novine | Obrenovac, 20.02.2021.
Povećanje samo na master studijama FON-a

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll


U narednoj školskoj godini na Univerzitet u Beogradu planirano je da se, na osnovne studije, upiše 14.924 studenta, na master studije njih 9. 587, a na doktorske 1.913 studenata.

Prema podacima koje su dostavili fakulteti, o trošku države na osnovnim studijama trebalo bi da se školuje 9.597 budućih brucoša, 2.983 studenta na master studijama i 634 doktoranda.

Ovo podatke izneo je prof. dr Petar Bulat prorektor za nastavu UB na sednici Senata i izrazio nadu da će Vlada Srbije usvojiti ove predloge.

Rektorka Ivanka Popović istakala je da je u prvoj sedmici februara od Kovida 19 obolelo 38 akademaca, a od 1. septembra do 7. februara na kovid je ukupno bilo pozitivno 1.469 studenata.

Ona je navela i da će se nastava u letnjem semestru odvijati po kombinovanom modelu, zbog neizvesne epidemiološke situacije.

Ima minimalnih promena u školarinama..

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je predlog visine školarina za narednu, 2021/2022. akademsku godinu koja je snižena na tri fakulteta, a povećana jedino za strane studente na master akademskim studijama na Fakuletu organizacionih nauka.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Petar Bulat kaže da u odnosu na prethodnu godinu ima minimalnih promena u školarinama.

Naveo je da su snižene školarine za doktorske studije na Ekonomskom fakultetu, za studije na Fakultetu bezbednosti, ali i Matematičkom fakultetu gde je, kaže, cena studiranja na osnovnim akademskim stuđama snižena za 19.000 dinara.

- Imamo smo jedno povećanje, a to je za strane studente na Fakultetu organizaconih nauka, na master akademskim studijama gde je cena studiranja povećana za 50 evra - dodao je Bulat.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE