Obrenovac, 17.05.2021

STIŽE POMOĆ


Izvor: Alo.rs/Telegraf/M.G./Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2020.
Od 1. januara veća pomoć za nezaposlene porodilje

Foto:Shutterstock


Ukupna pomoć za prvo dete iznosiće 50.000 dinara...

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da će budžet za socijalna davanja u narednoj godini biti uvećan za 76 miliona dinara i da neće biti smanjenja ni u jednom segmentu.

Ona je kazala da će se na današnjoj sednici Skupštine grada naći paket mera koji se tiče socijalno ugroženih građana i najavila da će od 1. januara jednokratna pomoć za nezaposlene porodilje, i one sa niskim primanjima, biti uvećana za 5.000 dinara.

Tako će, kako je navela, nezaposlene porodilje dobijati 30.000 dinara, a ukupna pomoć za prvo dete iznosiće 50.000 dinara.

- To ne isključuje prava iz republičkog budžeta jer svaka porodilja ima pravo na još 100.000 dinara, dečji dodatak i sva ostala davanja - rekla je Stanisavljevićeva, navodi se se u saopštenju Sekretarijata.

Ona je dodala da će 6.900 korisnika novčane socijalne pomoći u Beogradu dobiti dodatak od deset odsto na mesečni iznos socijalne novčane pomoći.

Nataša Stanisavljević ukazuje da će korisnici socijalne pomoći, stariji od 65 godina, od Grada Beograda dobiti dodatak od 5.000 dinara i dodala da će beskućnici u vanrednim situacijama ubuduće moći da koriste obrok u narodnim kuhinjama.

- Za sve ove mere u budžetskim sredstvima planirano je 50 miliona dinara - precizirala je sekretarka.

Dodala je da su, iako tokom ove godine nije bio povećan broj zahteva za socijalna davanja, u budžetu predviđena sredstva ako se to eventualno desi.

Kako je rekla, u Prihvatilištu za odrasla i stara lica trenutno je 66 korisnika, dok je u Prihvatilištu za decu 25 korisnika, a u toj ustanovi od početka godine utočište je našlo više od 100 dece.

- Ni u jednom od prihvatilišta nije bilo zaraženih, za šta su zaslužni, pre svega, zaposleni u ovim ustanovama, koji su već deseti ciklus u dobrovoljnoj, preventivnoj izolaciji sa korisnicima - navela je.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE