Obrenovac, 13.05.2021

OD SEPTEMBRA U ŠKOLU KREĆE 66.864 PRVAKA


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2021.
Upis počinje 1. aprila, a roditeljima ceo proces znatno olakšan

Foto:Zorana Jevtić


Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u školu od 1. septembra kreće 66.864 prvačića, a njihov upis počinje od 1. aprila.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić kaže da je poslednjih nekoliko godina procedura upisa dece u školu olakšana, da roditelji više ne moraju da šetaju od šaltera do šaltera i prikupljaju dokumentaciju , već da se sve sada obavlja elektronski.

- Škola automatski preuzima celokupnu dokumentaciju - izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o prebivalištu, uverenje o pripremnom predškolskom programu, lekarski pregled - kaže Pašić.

Ističe da roditelji koji na lekarski pregled vode decu u privatne ordinacije treba da uzmu potvrdu o pregledu i da je dostave školi.

Pojašnjava da će poslednje nedelje marta preko portala eUprava roditelji moći da zakažu termin koji im odgovara za odlazak u školu kada će moći da završe sve - dete obavi razgovor sa psihologom ili pedagogom, koji procenjuju spremnost deteta za polazak u školu, a roditelji obave upis.

Za roditelje koji žele da dete upišu u školu kojoj teritorijalno ne pripadaju u obavezi su da do 1. februara podnesu zahtev željenoj školi, a škola je u obavezi da do 30. aprila odgovori na zahtev roditelja.

U prvi razred polaze deca rođena od 1. marta 2014. godine do 28. februara 2015. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE