Obrenovac, 17.05.2021

POLOVINA SRBIJE VERUJE DA ĆE SE NEKIM ČUDOM 2021. SVE VRATITI U NORMALU


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 01.01.2020.
Verujete li i vi?

Foto:Tanjug/Strahinja Aćimović


Polovina građana Srbije (48 odsto ispitanih) veruje da će se u ovoj godini sve vratiti u "normalu" što se tiče korona virusa, a njih 27 odsto smatra da to, ipak, neće biti iduće godine, dok 25 odsto misli da se nikada sve neće vratiti na staro.

Od 1.192 ispitanika građana Srbije 56 odsto njih kaže da će Novu godinu provesti u krugu porodice, od toga njih 19 odsto sa dečkom ili devojkom, dok će sa prijateljima biti 18 odsto građana.

Kao destinaciju gde bi najviše voleli da provedu Novu godinu 92 odsto građana bira Evropu, 31 odsto građana se odlučilo za Pariz, njih 18 odsto za Beč, za Prag 13 odsto, Moskvu osam odsto, a za Barselonu 5,4 odsto.

Od dalekih destinacija najpoželjniji su Njujork za šta se odlučilo 4,4 odsto građana i Dubai 2,2 odsto.

Kada je u pitanju Srbija, 29 odsto građana, uglavnom iz Beograda, za docek Nove godine odabralo je Novi Sad, za Zlatibor se odlučilo 19 odsto ispitanika, Beograd 18 odsto, dok se za Kopaonik opredelilo njih 11 odsto.

Kada je reč o sportu, očekivano najpopularniji srpski sportista Novak Djoković ima najveću podršku i to čak 86 odsto, dok svega 2,2 odsto ispitanika ima negativan stav o njemu.

Takođe, o porodici Novaka Đokovića pozitivan stav ima 64 odsto ispitanika, dok negativan stav ima njih 5,5 odsto. O sportisti Nikoli Jokiću 73 odsto građana ima pozitivno mišljenje, a njih 4 odsto negativno, dok o fudbaleru Nemanji Vidiću pozitivno misli 71 odsto ispitanika, a negativno 2,9 odsto.

Istraživanje je krajem decembra uradio "Intelligence" na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.192 ispitanika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE