Obrenovac, 17.05.2021

VE┼ŻI POJAS - NE PREKIDAJ ┼ŻIVOT


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 05.03.2021.
Komisija za bezbednost u saobra─çaju op┼ítine Obrenovac u─Źestvuje u akciji Agencije za bezbednost saobra─çaja i saobra─çajne policije ÔÇŁVe┼żi pojas, ne prekidaj ┼żivotÔÇŁ

Foto:obrenovac.rs


Naime, akcija je pokrenuta sa ciljem da se pove─ça upotreba sigurnosnog pojasa i smanji broj saobra─çajnih nezgoda. Akcija ”Ve┼żi pojas, ne prekidaj ┼żivot” bi─çe sprovedena u periodu od 1. marta do 14. marta ove godine, kada ─çe se na razli─Źite na─Źine skretati pa┼żnja na zna─Źaj poštovanja saobra─çajnog pravila koji se odnosi na obavezno vezivanje pojasa u motornom vozilu.

Prema re─Źima šefa saobra─çajne policije u Obrenovcu Miloša Nikoli─ça, u periodu do 14. marta pripadnici saobra─çajne policije i PS Obrenovac vrši─çe poja─Źanu kontrolu saobra─çaja, sa akcentom na koriš─çenje sigurnosnog pojasa od strane voza─Źa i putnika u vozilu.

Tako─Ĺe, on naglašava da ─çe se u ovom periodu, vršiti pove─çana kontrola voza─Źa koji koriste mobilne telefone tokom upravljanja motornim vozilom, kao i prevoz dece mla─Ĺe od dvanaest godina na prednjem sedištu vozila i dece u pomenutom uzrastu, koja se ne prevoze po propisima Zakona o bezednosti u saobra─çaju.

Iz PS Obrenovac naglašavaju da u protekloj godini nije zabele┼żen ni jedan slu─Źaj saobra─çajne nezgode u kojoj je povre─Ĺeno dete kao putnik u vozilu.

– U 2020. godini na teritoriji opštine Obrenovac saobra─çajni policajci su napisali preko 3.000 prekršajnih naloga za nekoriš─çenje sigurnosnog pojasa u toku vo┼żnje od strane voza─Źa i putnika u vozilu. Tako─Ĺe, saobra─çajni policajci su napisali preko 500 prekršajnih naloga za koriš─çenje mobilnih telefona tokom vo┼żnje od strane voza─Źa. U proteklom periodu, podnet je veliki broj prekršajnih prijava protiv voza─Źa koji su u vozilu prevozili dete mla─Ĺe od 12 godina na prednjem sedištu, ali i na zadnjem sedištu vozila bez upotrebe propisanog sedišta za uzrast deteta – naveo je Nikoli─ç.

On je istakao da posebnu opasnost u saobra─çaju predstavljaju voza─Źi koji izostavljaju da prilagode brzinu vo┼żnje uslovima na putevima.

Kako navode iz PS Obrenovac, u protekloj godini najve─çi broj saobra─çajnih nezgoda posledica je neprilago─Ĺene brzine vo┼żnje uslovima na putevima, alkoholisano stanje voza─Źa, te ne koriš─çenje sigurnosnih pojaseva.

Zamenik predsednika opštine Obrenovac Miloš Stanojevi─ç naglasio je da je veoma va┼żno, posebno u periodima ve─çe frekvencije saobra─çaja, skretati pa┼żnju voza─Źima na zna─Źaj vezivanja sigurnosnih pojasa.

– Evidentno je da ovakve kampanje daju rezultate, budu─çi da je ve─çi broj voza─Źa koji redovno vezuju pojas , jer su upoznati sa sankcijama u slu─Źaju ne vezivanja pojasa, ali i o mogu─çim povredama koje mogu biti posledica saobra─çajnih nezgoda – naveo je Stanojevi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE