Obrenovac, 20.06.2021

TA─îNO I PRECIZNO


Izvor: Alo.rs/Svetlana ─Éor─Ĺevi─ç/Lokalne novine | Obrenovac, 08.06.2021.
Uvodi se novi sistem za naplatu ra─Źuna

Foto:Rajko Risti─ç


Proteklih godina uo─Źeni su brojni nedostaci u funkcionisanju, kao što je nemogu─çnost ispravke ra─Źuna za teku─çi mesec ili problem sa reklamacijama...

Javno komunalno preduze─çe (JKP) "Infostan tehnologije" Beograd nakon više od 40 godina planira da uvede novi sistem obra─Źuna i napla─çivanja usluga.

Taj novi sistem, kako o─Źekuju u ovom javnom preduze─çu, objedini─çe celokupni proces naplate usluga od korisnika, odnosno omogu─çi─çe pravovremeno, ta─Źno i precizno obra─Źunavanje svih komunalnih usluga i potpunu automatizaciju procesa, bez dodatnih aktivnosti zaposlenih.

JKP "Infostan tehnologije" Beograd krajem maja ove godine raspisalo je javni poziv za nabavku novog sistema za obra─Źun, naplatu i upravljanje potra┼żivanjima, koji je otvoren do 1. jula, a vrednost tog posla je 750 miliona dinara.

Popusti ─çe ostati!

Novi sistem ─çe zadr┼żati popuste koji se nude korisnicima, a to se mo┼że zaklju─Źiti iz teksta javnog poziva gde se u tehni─Źkoj specifikaciji navodi da mora da omogu─çi funkcionalnost standardnih popusta.

- 5 odsto za korisnike u prvom mesecu fakturisanja u kome ispune uslov za standardni popust

- 6 odsto za prvi mesec fakturisanja koji sledi niz od šest uzastopnih meseci ostvarivanja prava na pet odsto

- 7 odsto za prvi mesec fakturisanja koji sledi niz od šest uzastopnih meseci ostvarivanja prava na popust od šest odsto.

U slu─Źaju pokretanja postupka prinudne naplate, novi sistem mora da omogu─çi da se u glavni dug korisnika ura─Źunava iznos zadu┼żenja bez subvencija.

Kao razloge za zamenu navode zastarelost postoje─çeg sistema obra─Źuna jer je on ra─Ĺen još 1977. ali je, iako je a┼żuriran 2015. godine, i dalje ostao na DOS aplikaciji i nekoliko generacija je iza aktuelnih i savremenih  platformi, a ni svojom arhitekturom i tehnologijama ne zadovoljava standard koje savremeno radno okru┼żenje donosi.

U "Infostanu" isti─Źu da su tokom proteklih nekoliko godina uo─Źeni brojni nedostaci u funkcionisanju sadašnjeg sistema, a posebno problemati─Źnim se pokazalo to što u trenutnom procesu rada ne postoji mogu─çnost ispravke ra─Źuna za teku─çi mesec, kao i problem sa reklamacijama.

Naime, u postoje─çem sistemu unose se samo reklamacije koje su dobile pozitivan odgovor od nadle┼żnih, dok se ostale pritu┼żbe uopšte ne prepoznaju.

150.000 korisnika ra─Źune pla─ça elektronski

JKP „Infostan tehnologije“ je pre godinu dana pustilo u rad portal i mobilnu aplikaciju e.Sandu─Źe i omogu─çilo pla─çanje ra─Źuna bez odlaska na šaltere.

Prema podacima tog preduze─ça, do sada skoro 150.000 korisnika svakog meseca elektronski dobijaju i pla─çaju ra─Źune objedinjene naplate jednim klikom, brojnim platnim karticama iz bilo kog mesta.

Omogu─çeno je i elektronsko pla─çanje opomena, utu┼żenja i reprogramiranih obaveza. Mese─Źni ra─Źuni objedinjene naplate na ovaj na─Źin dostupni su ve─ç od prvog u mesecu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE