Obrenovac, 17.05.2021

TELEKOM OSNIVA NAJVEĆI FOND ZA POMOĆ STARTAP IDEJAMA


Izvor: Espreso/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2021.
Pozivaju se mladi da pošalju svoje ponude u bilo kojoj formi

Foto:Promo/espreso.co.rs


Telekom Srbija dobio je sve saglasnosti za osnivanje najvećeg venčr fonda u Srbiji za pomoć startap idejama, koji će biti i najveći fond tog tipa u regionu, a generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić kaže da će to preduzeće uložiti u fond 25 miliona evra u narednih pet godina.

"To će biti definitivno najveći fond u regionu. Venčr kepital fond je, inače, jedan standardni način finansiranja, gde velike korporacije ulažu u startap i digitalne ideje. Zamišljen je kao posebna firma koju će voditi profesionalni menadžmet, koji trenutno tražimo u Americi i Izraelu, u zemljama koje su najprepoznatljivije po razvoju startap ideja", kazao je Lučić gostujući na RTS-u.

Lučić navodi da će fond početi sa radom nakasnije do juna i već od septembra počeće da se finansiraju prve startap ideje.

Pozvao je mlade ljude da se slobodno jave i napišu fondu svaku ideju, u bilo kojoj formi.

Lučić ističe da će Telekom u inicijalni kapital fonda uložiti pet miliona evra godišnje, a tokom pet godina oko 25 miliona evra.

"Mislimo da ćemo privući razne privatne kompanije da budu deo našeg fonda, tako da će inicijalni fond biti značajno veći", naglasio je Lučić.

Osim profesionalnog menadžmenta napravićemo i nadzorni bord gde bi bili najeminentniji ljudi koji se time bave u Srbiji, kako bi na što transparentniji i bolji način odabrali koji startapi imaju budućnost i u koje treba investirati, naglasio je Lučić.

Fond će u početnoj fazi finansirati startap ideje sa 50.000 do 100.000 evra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE