Obrenovac, 13.05.2021

PRAVILO KOJE VA┼ŻI OD PO─îETKA OVE GODINE


Izvor: Alo.rs/Tanjug/M.Š./Lokalne novine | Obrenovac, 27.01.2021.
Policija osim na alkohol voza─Źe testira i na slede─çu stvar

Foto:Shutterstock/Giannis Papanikos


Damir Okanovi─ç iz Komiteta za bezbednost saobra─çaja ulazao je da pripadnici Uprave saobra─çajne policije od Nove godine imaju odobrenje da kontrolišu voza─Źe na prisustvo psihoaktivnih supstanci....

"Kontrola voza─Źa pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci je ranije bila kampanjska aktivnost, a zbog slo┼żenosti i aparature kojom se obavlja testiranje to nije bilo pravilo, me─Ĺutim, od Nove godine to postaje stalna aktivnost, tako da svi oni koji imaju lošu naviku da sedaju za volan pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci ima─çe razloga da budu zabrinuti", rekao je Okanovi─ç za RTS.

On je napomenuo da se u slu─Źaju te┼że saobra─çajne nezgode po pravilu radilo toksikološko testiranje kako bi se utvrdilo prisustvo psihoaktivnih supstanci, a sada ─çe to, kako je naglasio, postati redovna situacija i u kontroli saobra─çaja.

"Pripadnicima saobra─çajne policije poma┼żu i pripadnici kriminalisti─Źke policije, koji vrše procenu na licu mesta da li lice pokazuje sumnju da je pod dejstvom narkotika, a onda se tek pristupa testiranju. Dakle, zbog slo┼żenosti testiranja ne─çe biti testiranje kao kad je u pitanju alkohol - da se svi voza─Źi testiraju redom ve─ç samo ona lica ─Źije ponašanje ukazuje na sumnju da su pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", objasnio je Okanovi─ç.

Istakao je da je tokom proteklog vikenda 16 voza─Źa isklju─Źeno iz saobra─çaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a osam zbog nasilni─Źke vo┼żnje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE