Obrenovac, 04.07.2022

NOVA ENERGIJA ZA NAŠ GRAD - TREĆA MAGISTRALA TOPLOVODA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.02.2022.
Danas su počeli građevinski radovi na izgradnji Treće magistrale toplovoda

Foto:lokalnenovine.rs
 Tradicionalno, na Dan državnosti, u Obrenovcu se započinju neki veliki projekti. Tako su i danas  počeli građevinski radovi na izgradnji Treće magistrale toplovoda. Iz Javnog komunalnog preduzeća ”Toplovod ” najavljuju, nakon godinu i po dana kada se završe započeti radovi, Obrenovac će dobiti energetsku podlogu, takvu da će sva naselja u kojima domaćinstva nisu imala mogućnost priključka na sistem daljinskog grejanja, dobiti priključak za centralno grejanje. Ovim projektom biće izgrađena nova trasa dužine 5 kilometara, dok će dužina novoizgrađenih toplovodnih cevi iznositi 10 kilometara.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je gradilište i iskoristio  priliku, da svim građanima čestita Dan državnosti.

– Tradicionalno, na današnji dan, započinjemo neki veliki projekat, važan za naš grad. Ovaj ovde projekat, zaista, reči su male koje mogu pokazati i dokazati koliko je impozantan, koliko je inženjerski zahtevan, koliko je skup i koliko je tog juna prošle godine kada smo Grčić i ja potpisali taj ugovor bio apstraktan mnogim građanima Obrenovca. Osnovno pitanje koje svi gradjani Obrenovca postavljaju je "Kada će ovaj projekat doći do moje kuće?" Naš projekat je potpisan u roku od dve godine  Krajem leta sledeće godine završićemo cev dužine 10 kilometara. Nakon toga, s obzirom da smo za sva naselja, pre svega za naselja Urovci, Krtinska, Zvečka, Šljivice, Braće Jugović, delove Belog Polja, kao i sve delove centralne gradske zone, gde se planira gradnja novih objekata, postavili toplotne podstanice, do 2024. godine naselja će imati grejanje – naglasio je Čučković i dodao da će mogućnost priključenja domaćinstava na sistem centralnog grejanja, osigurati građanima lagodniji svakodnevni život.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Toplovod” Obrenovac Boris Ivković istakao je, da je posebna čast biti na poziciji rukovodioca ovog preduzeća u trenucima kada se, kako kaže, ispisuje energetska istorija Obrenovca.

 

– Ovo je projekat na kome se radi sigurnih 7 godina, počev od obezbeđivanja neophodnih finansijskih sredstava. Međutim bez zalaganja rukovodstva Javnog preduzeća ”Elektroprivreda Srbije”, konkretno bez zalaganja Milorada Grčića, ovaj projekat ostao bi, kao što je i ranije bio jedna misao, odnosno nedovršena stvar. Milorad Grčić prepoznao je značaj ovog projekta i zahvaljujući njemu, mi smo danas ovde, na najvećem gradilištu  u Srbiji iz oblasti energetike. Bez podrške Grčića i Čučkovića bili bismo bez ovog projekta – naveo je Ivković.

On je podsetio na ekološki aspekat ovog projekta, budući da će izgradnjom Treće magistrale, biti ugašena individualna ložišta, koja umnogome doprinose zagađenju vazduha.

 

Zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Krtinska Milan Bugarski  takođe je istakao ekološki značaj projekta izgradnje Treće magistrale toplovoda, jer kako kaže na području ove mesne zajednice biće ugašena individualna ložišta, ali i dodatno, odsumporavanjem pepelišta, građani iz ovog dela opštine Obrenovac, udisaće čistiji vazduh.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE