Obrenovac, 17.05.2022

Izgradnja i sanacija primarnog toplovoda u Belom Polju (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.05.2019.
Po završetku radova, na toplifikacionu mrežu biće priključeno 70 domaćinstava

Foto:lokalnenovine.rs
Radovi se trenutno izvode u Tamnavskoj ulici, a odmah po njihovom završetku steći će se uslovi da 70 domaćinstava u centru mesne zajednice bude priključeno na mrežu.

Radove je danas sa svojim saradnicima obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

"Kao što smo obećali zaokružujemo ovaj konzum u centru Belog Polja gde su starosedeoci. Tri godine traju radovi konzum po konzum na ovom području i ono što je najvažnije kada pored crkve bude izgrađeno novo obdanište i ono će dobiti centralno grejanje. Novo konzumno područje je toplotna podstanica 45A u Muzičkoj koloniji, ona neće biti snabdevena za ovu grejnu sezonu prosto zato što se radi samo primar, ali u 2020. godini će i naselje Muzička kolonija dobiti grejanje", rekao je Čučković.

On je pri obilasku podsetio da se i u proteklim hladnim majskim danima obrenovačko grejanje pokazalo kao najbolje i najpouzdanije u celoj Srbiji.

Boris Ivković, direktor JKP Toplovod, objasnio je da se radi i sanacija primarnog voda u dužini preko jednog kilometra.

"U prvom delu trase stari vod menjamo vodom većeg prečnika, krećemo sa vodom prečnika 219 milimetra završavamo sa vodom prečnika 114 milimetara i na taj način dovodimo u ovaj deo Obrenovca 3,6 megavata toplotne energije. To je značajna količina toplotne energija i za postojeće i za buduće konzume, a u jednom delu je to potpuno nova trasa primara ka budućim konzumima Belo Polje 13 i Belo Polje 15. Vrednost samo ovog primarnog dela je oko 42 miliona dinara, a vrednost svake ponaosob sekundarne mreže je 22 miliona dinara, tako da možemo reći da se u ovom delu obavljaju najkrucijalniji radovi", kazao je Ivković.

On je napomenuo da se ovim radovima stavlja tačka na toplifikaciju centra sela i otvara perspektiva, da u skladu sa tehničkim mogućnostima, bude nastavljena toplifikacija ovog dela grada.

Obilasku radova je prisustvovao i pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević koji je kazao da će u ovoj godini početi i izrada projektne dokumentacije za kanalizaciju za Docića kraj, Dragačevce, Boškovića kraj kao i Tamnavski deo iza JKP-a u Belom Polju.

Član Veća Gradse opštine Obrenovac Predrag Jovanović je izrazio veliko zadovoljstvo što su, prema njegovim rečima, lokalna preduzeća dovoljno ojačala i stekla iskustvo da mogu da rade zahtevne poslove kao što je rekonstrukcija i izgradnja infrastrukture u Obrenovcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE