Obrenovac, 06.05.2021

TREĆI PAKET POMOĆI


Izvor: Alo.rs/Tanjug/D.S./Lokalne novine | Obrenovac, 02.05.2021.
Ovo je sve što treba da znate o isplati od 60 evra!

Foto:Shuterrstock


Ministar finansija rekao je da je prosečna neto zarada u 2020. godini nominalno povećana za 9,4 odsto, odnosno 7,7 odsto realno i da je iznosila 60.073 dinara, kao i da je prema podacima rast plata nastavljen i početkom 2021. godine...

Srbija je u teškim, kriznim vremenima pokazala da je tu za svoju privredu i građane sprovodeći tri obimna paketa pomoći u vrednosti od oko osam milijardi evra, izjavio je ministar finansija.

Iz ministarstva finansija rekli su da kritike opozicije da se prebacuje teret krize na građane i da će morati da otplaćuju pomoć koju dobijaju od države nemaju osnova i da građani to znaju.

Ministar finansija rekao je da je prosečna neto zarada u 2020. godini nominalno povećana za 9,4 odsto, odnosno 7,7 odsto realno i da je iznosila 60.073 dinara, kao i da je prema podacima rast plata nastavljen i početkom 2021. godine.

Ministar je kazao da Srbija ima jedan od najboljih rezultata kada je reč o privrednom rastu u 2020. godini u Evropi i da je nezaposlenost zadržana na nivou pre pandemije.

Podsetio je da je 28. aprila počela prijava građana za pomoć od 60 evra, dva puta po 30 evra na portalu Uprave za trezor i da će trajati do 15. maja.

Ministar je naveo da od 5. maja počinje sa radom kontakt-centar preko kojeg će građani moći da se prijave za tu vrstu pomoći.

Ministar finansija je kazao da će penzionerima prvih 30 evra biti isplaćeno 6. maja, a 7. maja primaocima socijalne pomoć i licima za ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija.

- Isplate za ostale građane će početi 12. maja, a očekujem da će sve biti završeno do 20. maja - rekli su iz ministarstva finansija.

Dodaju da će 10. maja biti isplaćena polovina minimalne zarade za april za sve privredne subjekte koji su se prijavili za tu vrstu pomoći.

Na koji način će novac biti isplaćen, šta treba da rade oni koji nemaju račun u banci i da li na podršku mogu da računaju i građani Srbije koji povremeno rade u inostranstvu, kao i odgovore na neke druge dileme možete pročitati u našem vodiču kroz novčanu pomoć.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE