Obrenovac, 05.10.2022

TRA┼ŻENE PROFESIJE!


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 14.09.2021.
Sa kovidom su isplivala ova zanimanja

Foto:Profimedia


Pandemija koronavirusa ostavila je posledice u svim aspektima ┼żivota.

Neka zanimanja koja su pre pandemije bila vrlo tra┼żena i pla─çena su izgubila na svojoj ceni. Najviše su ugro┼żeni radnici u turizmu, ali sa druge strane porasla je potra┼żnja za negovateljima, knjigovo─Ĺama, grumerima pasa, kuvarima i viljuškaristima koji u velikim magacinima ili na placevima prebacuju teret.

Prilago─Ĺavaju─çi se potrebama tr┼żištu rada mnogi su tokom pandemije bili prinu─Ĺeni da menjaju profesiju i pro─Ĺu kroz prekvalifikaciju.

Direktor Centra za obrazovanje i kulturu "Bo┼żidarac" Vladimir Kljaji─ç ka┼że da prekvalifikacija mo┼że biti pametna odluka ukoliko se dobro odabere veština. Svi koji u "Bo┼żidarcu" obave prekvalifikaciju i kurs sti─Źu priznati sertifikat.

- Mi smo se kao ustanova brzo prilagodili potrebama tr┼żišta i osobama koje ┼żele da poha─Ĺaju kurseve. Fleksibilni smo oko nastave, naj─Źeš─çe je organizujemo u poslepodnevnim ─Źasovima, a mogu─çe je i onlajn. Ve─çi deo ─Źasova se snima tako da i kad polaznik propusti ─Źas mo┼że naknadno da ga odgleda - ka┼że Kljaji─ç.

Dodaje da je pandemija ubrzala promene u neformalnom obrazovanju koje je "Bo┼żidarac" podr┼żao.

- Priznati sertifikat i kvalifikovani predava─Źi su tako─Ĺe naši glavni aduti u odnosu na konkurenciju. Imaju─çi u vidu da je septembar mesec po─Źetaka, danas otvaramo svoja vrata sa ciljem da odgovorimo na sva pitanja potencijalnih polaznika i njihove nedoumice koje mogu imati u vezi sa kursevima. Bi─çe predstavljeni kursevi masa┼że, knjigovodstva, kozmetike, make up-a, grafi─Źkog i veb dizajna, kursa za negovatelje, kuvare, poslasti─Źare, frizere, kurs za viljuškariste, gra─Ĺevinske mašine i mnoge druge. Tako─Ĺe, tu su i pokloni za upis u septembru kao što je sanitarni pregledi za zanimanja kao što su kuvar, frizer, poslasti─Źar, zdravstveni negovatelj i drugi - rekao je Kljaji─ç.

Na info danu u Bo┼żidarcu mo┼żete u─Źestvovati online ili ako fizi─Źki do─Ĺete do centra na adresi Radoslava Gruji─ça 3. Ukoliko se odlu─Źite za online prisustvo iz "Bo┼żidarca" poru─Źuju da se registrujete besplatno na sajtu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE