Obrenovac, 07.06.2023

SREĆNA SLAVA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.06.2019.

Foto:Printscren
Gradska opština Obrenovac i Crkvena opština Obrenovac obeležavaju danas svoju slavu Silazak Svetog Duha na apostole – Trojice. Tim povodom će u obrenovačkoj crkvi u 8.00 časova biti služena Sveta arhijerejska liturgija posle koje će biti organizovana litija.

U litiji će tradicionalno, pored sveštenstva i predstavnika opštine, učestvovati i građani Obrenovca, kao i učesnici Dečjeg festivala folklora. Tokom litije biće čitane molitve za mir, napredak i blagostanje stanovnika Obrenovca.

Kolona će se formirati ispred Crkve Silaska Svetog Duha na apostole u 9.45 časova, a litija će krenuti u 10.00 časova. Litija će se kretati Ulicom Kralja Petra Prvog do C marketa, zatim će skrenuti u Ulicu Vuka Karadžića do opštine Obrenovac. Ispred zgrade opštine Obrenovac će biti obavljeno sečenje slavskog kolača. U holu opštine će nakon rezanja slavskog kolača biti priređen koktel, dok će litija simbolično zatvoriti krug preko Ulice Miloša Obrenovića u porti obrenovačke crkve.

Dečiji festival folklora

Povodom opštinske slave Svete Trojice, Gradska opština Obrenovac organizuje tradicionalnu manifestaciju ”Dečiji festival folklora”.

Učestvuju: KUD Stubline, KUD Skela, ANIP Kruna, COTK TENT, DNKT JEKA, KUD Prva Iskra, KUD Kupinovo, folklorna sekcija OŠ Grabovac, KUD Žarkovac-Ruma, KUD Šumadija Mladenovac, KUD Slavko Manojlović Mladenovac, KUD Diogen, KUD Čačak i gosti iz Mađarske, Bugarske i Makedonije.

PROGRAM FESTIVALA:

učešće Kudova sa teritorije naše opštine na festivalu folklora u Mladenovcu u petak, 14. i subotu, 15. juna.
smotra 10 kudova sa teritorije naše opštine i susednih opština u Stublinama ispred Doma kulture u subotu, 15. juna sa početkom u 18.00 časova.
završno veče festivala u nedelju, 16. juna na centralnom Gradskom trgu sa početkom u 18.00 časova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE