Obrenovac, 17.05.2022

Započeta rekonstrukcija trotoara


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2019.
Radovi će se izvoditi na 108 lokacija širom Obrenovca

Foto:lokalnenovine.rs
Ekipe Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca sanaciju i rekonstrukciju trotoara počele su u Ulici Kralja Aleksandra I. U danima koji dolaze trotoarska mreža biće sanirana na više od 100 lokacija u gradu, a za ovaj posao iz budžeta je izdvojeno 15 miliona dinara.

"Ono što nam je bio zadatak i što smo obećali našim sugrađanima to je sanacija postojećih i izgradnja novih trotoara. Radićemo u samom centru i u prigradskim naseljima, tačnije u svim delovima gde su trotoari bili uništeni nakon majskih poplava 2014. godine", rekao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju "Obrenovac".

"Sve deonice gde su nekada bile ploče biće sanirane, biće zamenjene na mestima gde je potrebno i biće izgrađeni novi trotoari na pojedinim lokacijama. Najduža deonica uz ovu kod autobuske stanice je i potez kod "Crne tačke" na Šabačkom putu. Sve ukupno uradićemo oko 2470 dužnih metara", dodao je Marošanin.

Projektom je predviđeno da se sanira i izgradi blizu 4900 m2 trotoarske mreže, a Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac, podsetio je na njeno stanje u prethodnom periodu.

"Svakako je ovo početak jednog novog ciklusa i u narednm godinama u budžetu ćemo odvajati sredstva kako bi stanje trotoara, koji su godinama bili zapušteni doveli na jedan pristojan nivo. Baš na ovom mestu gde se nalazimo, pri najmanjoj kiši pešaci su morali da prelaze na drugu stranu ulice. Sva mesta u užem gradskom jezgru su imala svoje probleme koje mi sada rešavamo. Ovo će značajno doprineti i bezbednosti u saobraćaju i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda", kazao je Vranešević.

Rekonstrukcija i izgradnja novih trotoara radiće se na 108 lokacija širom opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE