Obrenovac, 13.06.2021

TURISTIČKA SEZONA ZVANIČNO OD 14. MAJA


Izvor: Alo.rs/Tanjug/J.N./Lokalne novine | Obrenovac, 08.05.2021.
Grčka otvara ulazak u zemlju iz Makedonije, bez PCR testa na letovanje mogu svi koji su primili vakcinu

Foto:TANJUG/NIKOLA ANÐIC


Direktor Nacionalne asocijacije turistickih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio je da će Grčka 14. maja dozvoliti ulazak u tu zemlju i iz Severne Makedonije i da će se prihvatati svi sertifikati o vakcinaciji, bez obzira koja vakcina je u pitanju.

Grčka je otvorila granice 19. aprila iz Bugarske, a Senicić za TV K1 kaže da sve ide po planu i da se u Grčkoj mere ublažavaju svaki dan i da će 14. maja i zvaničnco biti otvorena turistička sezona u Grčkoj.

Građanima koji nisu vakcinisani biće potreban negativan PCR test, kao i sada za one koji ulaze u Grčku preko Bugarske, dodao je Seničić i napomenuo da će kada bude granica otvorena preko Severna Makedonije od 14. maja postojati i alternativa za one koji nisu vakcinisani, a to je i negativan antigenski test.

"U Grčkoj se polako otvaraju restorani, kafići, hoteli i sve što je zatvoreno bilo poslednjih desetak meseci. Očekujemo da bude sve do polovine maja sve bude onako kako smo naučili i da imamo pristojnu turističku sezonu u Grčkoj", naveo je Seničić.

Objašanjava da je Grčka bila osam meseci skoro potpuno zatvorena, pošto su građani mogli da izlaze dnevno samo dva sata, uz slanje sms poruke, ali da se sada popuštaju mere i da su otvoreni restorani, kafići i tržni centri.

Seničić kaže da se ne očekuju tokom letnje sezone u Grčkoj mere drugačije od ovih u Srbji, a to znači da će se nositi maske u zatvorenom prostoru, držati distanca i slično.

Dodaje da je bilo puno dezinformacija, kako će postojati ograde na plažama, da će morati maske da se nose na plaži itd.

"Biće sve normalno, a to znači da će turisti morati da poštuju mere koje važe i za lokalno stanovništvo".

Kaže da je Evropska komisija donela neke preporuke i kada je reč o Italiji i Španiji, koje bi trebalo od juna da stupe na snagu.

NJima je preporučeno da se prihvataju svi sertifikati o vakcinama, a pre svega oni koje je prihvatila EU, ali svaka zemlja će odlučivati u skladu sa svojim potrebama, dodao je on.

Seničić napominje da su Italija, Španija i Franucuska trenutno najzatvorenije zemlje, kao i da se očekuje i njihovo otvaranje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE