Obrenovac, 10.05.2021

TRŽIŠTE VREDNO 900 MILIJARDI DOLARA


Izvor: Alo.rs/Blic/E.N./Lokalne novine | Obrenovac, 13.02.2021.
Stručnjaci predviđaju rast bitkoina

Foto:Shuterstoock/r.classen


Najtraženija kriptovaluta bitkoin je u prethodnom danu skočila za vrtoglavih više od 20 odsto i dostigla rekordnu vrednost od 48.000 dolara.

Kako je trenutno je u opticaju 18 miliona ovih koina, ovo tržište je, procenjuju sručnjaci, trenutno vredno više od 900 milijardi dolara, pišu Novosti.

Prema rečima Marka Matanovića iz firme ECD koja se kod nas bavi trgovinom kriptovalutama, jagmu investitora u najpoznatiju i najvažniju kriptovalutu sveta izazvala je vest da je kompanija Tesla kupila bitkoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara.

- To je uticalo na povećanje interesovanja za ovom valutom - kaže Matanović.

- Iako se očekuje u narednom periodu da vrednost bitkoina ide na gore i ponovo pada, pa raste, naš tim je dugoročno optimističan kada je tržište ove valute u pitanju. Poslednjih meseci, a naročito poslednjih dana imamo rekordni broj poziva i registracija novih korisnika. Do sada je kroz naš sistem transakcija kriptovaluta prošlo više od 25.000 žitelja naše zemlje. Očekujem još veće interesovanje u narednom periodu.

Kako kaže, ostalo je joše tri miliona bitkoina neotkriveno, jer je njihov broj u startu bio ograničen. I preostali skriveni kodovi biće pušteni u narednih 120 godina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE