Obrenovac, 15.07.2024

STI┼ŻE NOVAC ZA OVU GRUPU GRA─ÉANA!


Izvor: Espreso/eKapija/Lokalne novine | Obrenovac, 03.02.2023.
Dr┼żava izdvojila PREKO 23 MILIJARDE dinara

Foto:Dado Djilas


Vlada Srbije usvojila je sednici Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, za šta su obezbe─Ĺena sredstva u ukupnom iznosu od 23.125.365.000 dinara.

Kako se navodi u vladinom saopštenju podsticaji su koncipirani tako da na optimalan na─Źin podr┼żavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoprivredne proizvodnje, kao i podru─Źja sa ote┼żanim uslovima rada, a sve kroz unapre─Ĺenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

- Ove mere su glavni predmet uskla─Ĺivanja sa šemama Zajedni─Źke poljoprivredne politike Evropske unije, tako da se postepena transformacija sprovodi kao deo procesa pristupanja Uniji - dodaje se.

Na sednici je usvojen i Akcioni plan za sprovo─Ĺenje Strategije razvoja digitalnih veština za period od 2020. do 2024. godine, u periodu od 2023. do 2024. godine, kojim se unapre─Ĺuje sistem putem kojeg se ostvaruju ve─çe digitalne veštine gra─Ĺana razvojem ra─Źunarskog razmišljanja, pru┼żanjem veština potrebnih za svakodnevni ┼żivot i razvojem uspešne karijere u digitalnoj ekonomiji, kao i pru┼żanjem uslova za dalje unapre─Ĺivanje znanja i veština IKT stru─Źnjaka.

Isti─Źe se da je za ostvarenje ovog cilja klju─Źan je zajedni─Źki me─Ĺusektorski rad na podizanju svesti u ovoj oblasti i unapre─Ĺenju znanja i veština i zato su ovim planom povezane razli─Źite institucije.

Vlada je usvojila i Uredbu o rasporedu i koriš─çenju sredstava za subvencionisanje zašti─çenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa u 2023. godini, u ukupnom iznosu od 355 miliona dinara.

Na sednici je doneta Odluka o obrazovanju tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobra─çaja na putevima, ─Źiji je cilj da prati, usmerava i koordinira aktivnosti vezane za smanjenje broja saobra─çajnih nezgoda i njihovih posledica, kao i da sprovodi Nacionalnu strategiju bezbednosti saobra─çaja na putevima

Zadatak ovog tela je obrazovanje stru─Źnih radnih grupa za unapre─Ĺenje sistema upravljanja bezbednoš─çu saobra─çaja, finansiranje bezbednosti caobpa─çaja i za unapre─Ĺenje bezbednosti.

─îlanovi Vlade su, tako─Ĺe, saglasni da se uspostavi saradnja Opštine Golubac i Opštine Koronini u Rumuniji i to u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, zdravstva, sporta i fizi─Źke kulture i turizma.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE