Obrenovac, 05.12.2021

ŠKOLA U UROVCIMA DOBILA NOVU PEĆ ZA GREJANJE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2021.
Izdvojeno odeljenje Osnovne škole ”Prva obrenovačka osnovna škola” u Urovcima danas je dobilo novu peć na pelet

Foto: lokalnenovine.rs


Izdvojeno odeljenje Osnovne škole ”Prva obrenovačka osnovna škola” u Urovcima danas je dobilo novu peć na pelet. Školu u Urovcima posetili su predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Javnog komunalnog preduzeća Toplovod ”Obrenovac”. Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da je izdvojeno odeljenje u Urovcima peta školska ustanova koja ima grejanje na pelet.

– Izbacujemo onaj stari sistem grejanja loženja na ugalj i drva, sve ono što nije bilo dobro za učenike koji su pohađali nastavu. Ono što me raduje je da će klinci napokon moći da dođu ujutru u tople učionice, bez dima, pepela, gareži i čađi. Biće olakšan i posao pomoćnom osoblju da ne moraju da dolaze u pet ujutru da založe peć i nikada nije bilo dovoljno toplo. Nisu bili isti uslovi ovoj dece ovde i deci u gradu koja imaju centralno grejanje. Pokušavamo u svakom delu Obrenovca da izjednačimo uslove pre svega našim mališanima – rekao je Blažić i poručio da će do kraja nedelje biti završeno grejanje u školi u Konaticama.

Boris Ivković, direktor Javnog komunalnog preduzeća Toplovod ”Obrenovac” je saopštio da JKP Toplovod sa zadovoljstvom izlazi u susret projektu opštine Obrenovac da svim učenicima obezbedi jednake uslove.

– Posle 10. godina bližimo se kraju i uključujući još jedno izdvojeno odeljenje matične škole mi ćemo praktično završiti sa uvođenjem kotlova na pelet u svim školskim odeljenjima na teritoriji opštine Obrenovac. Pre svega ekološki čisto i komforno za održavanje i to je nešto što zaista diže kvalitet života – izjavio je Ivković.

Milena Ergarac, direktorka Osnovne škole ”Prva obrenovačka osnovna škola” je rekla da je izdvojeno odeljenje u Urovcima pored novog eksterijera dobilo i novi kotao na pelet. Ergarac je pozvala roditelje da upisuju mališane u školu u Urovcima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE