Obrenovac, 18.06.2021

USKORO ASFALTIRANJE U MZ JASENAK


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 31.06.2021.
Obavljaju se pripremni radovi za asfaltiranje saobra─çajnice Vinski put u mesnoj zajednici Jasenak

Foto:lokalnenovine.rs


U toku su pripremni radovi za asfaltiranje saobra─çajnice Vinski put na teritoriji mesne zajednice Jasenak. U narednom periodu, planirano je da se asfaltira 700 metara jednog od najzna─Źajnijih putnih pravaca na prostoru ove mesne zajednice. Danas su predstavnici opštine Obrenovac posetili mesnu zajednicu Jasenak.

Zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Jasenak Dušan Radosavljevi─ç iskoristio je priliku i zahvalio se Gradskoj opštini Obrenovac, kao i Javnom preduze─çu za izgradnju Obrenovca, što ─çe nakon du┼żeg vremena iš─Źekivanja, putna deonica od izuzetnog zna─Źaja za meštane Jasenka, biti pokrivena asfaltom.

– Ovaj put spaja selo Jasenak sa selima Vrani─ç i Dra┼żevac. Tako─Ĺe, ovaj putni pravac bitan je za sve meštane koji u ovom delu sela imaju njive, jer ─çe nakon asfaltiranja mo─çi lakše da dolaze do svojih njiva koje obra─Ĺuju – naglasio je Radosavljevi─ç.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç, podsetio je da ─çe pored ostalih gra─Ĺevinskih radova, izgradnja puteva širom opštine, obele┼żiti ovo leto.

Prema njegovim re─Źima, radi─çe se na izgradnji kako centralnih putnih deonica, tako i putnih pravaca u seoskim mesnim zajednicama.

– Radi─çe se na izgradnji putne deonice od Bari─Źa ka samom ulasku u grad, te na rekonstrukciji kru┼żnog toka kod Hotela i kompletne deonice do isklju─Źenja kod autoputa Miloš Veliki. Tokom izvo─Ĺenja radova, o─Źekujemo i ve─çe saobra─çajne gu┼żve, me─Ĺutim kako su vremenski uslovi povoljni, zamolio sam da se neki gra─Ĺevinski radovi obavljaju i tokom no─çnih sati, da bi se završili što je pre mogu─çe – naveo je ─îu─Źkovi─ç.

On je naglasio da ─çe se izgradnjom saobra─çajnica širom opštine Obrenovac, svim gra─Ĺanima omogu─çiti komfornija svakodnevica.

– Asfalt iz pravca Boljevaca, odnosno iz Sur─Źinskog kraja bi─çe završen za 10 dana, prvi sloj asfalta do samog mosta je završen, sada sledi završni habaju─çi sloj do samog kraja naselja Boljevci. Ono što je jako va┼żno jeste da ovaj i Jezerski kraj mogu da dobiju svoju autobusku liniju kako bismo napravili pun kvalitet ┼żivota za sve gra─Ĺane koji ovde ┼żive i koji su kako Vinski tako i Jezerski put i sve ostale saobra─çajnice koje nisu bile izgra─Ĺene, ─Źekali decenijama – rekao je ─îu─Źkovi─ç.

─îlan Ve─ça opštine Obrenovac Aleksa Ivoševi─ç naveo je, da su danas predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli i gra─Ĺevinske radove na izgradnji kanalizacione mre┼że u Konaticama.

– U tom delu mesne zajednice, gde se gradi kanalizaciona mre┼ża, postoji sada problem ošte─çene putne deonice, koja ─çe u tom delu u narednom periodu biti rekonstruisana, te ─çe do kraja juna biti presvu─Źena završnim slojem asfalta – istakao je Ivoševi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE