Obrenovac, 18.05.2022

Radovi na rekonstrukciji Ulice Kralja Aleksandra I


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.08.2019.
Do 10. septembra vozila sa linija javnog prevoza kretaće se izmenjenom trasom

Foto:lokalnenovine.rs
Od subote, 10. avgusta, za saobraćaj je zbog rekonstrukcije zatvorena Ulica Kralja Aleksandra Prvog od raskrsnice sa Ulicom Kralja Petra Prvog do Zabranskog puta. Do 10. septembra vozila sa linija javnog prevoza kretaće se izmenjenom trasom i koristiće stajališta u zoni nekadašnjih stajališta kod naselja Topolice i kod ”C-marketa”.

Ulica Kralja Aleksandra Prvog je najopterećenija saobraćajnica s obzirom da je na nju preusmeren kompletan autobuski i teretni saobraćaj, rekao je Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac. On je uputio apel vozačima da budu strpljivi u vožnji jer se vozila sada kreću kroz Ulicu Kralja Petra gde se nalaze dve škole.

"Na svu sreću sada je raspust i možda najbolje vreme da se završe radovi na rekonstrukciji. Strpljivo radimo i na realizaciji projekta Tamnavska 4. faza gde će biti preusmeren deo teretnog saobraćaja i imamo potvrdu iz Direkcije da će iduće godine krenuti eksproprijacija zemljišta za 5. i 6. fazu tako da je realno da u narednih par godina bude završena izgradnja Tamnavske ulice kada će biti spojena sa Šabačkim putem, što će značajno rasteretiti saobraćaj u Ulici Kralja Aleksandra", kazao je Vranešević.

S obzirom na to da će se u pojedinim segmentima ove saobraćajnice vršiti i zamena tla i do metar i po dubine, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković napominje da se ova saobraćajnica ne sme nepropisno koristiti, pogotovo tokom noći, zato što će biti velikih rupa koje mogu biti veoma opasne po život.

"Ova saobraćajnica je baš sa razlogom zatvorena, ovo je jedno od 50 gradilišta, obećali smo pakleno leto i na izgradnji škole, Doma zdravlja, kanalizacione i vodovodne mreže širom Obrenovca tako da se nećemo zaustaviti i bez obzira na teške vremenske uslove. Naši građani treba da znaju da Obrenovac nezaustavljivo raste i da će sve ono što su njihove želje i potrebe biti ostvarene", istakao je Čučković.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović navodi da ovakvi radovi dokazuju da je Obrenovac najveće gradilište u Srbiji. Tome su, kako kaže, doprineli Obrenovčani, rukovodstvo koje ima dobre projekte, dobra saradnja sa gradom Beogradom kao i razvijena privreda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE