Obrenovac, 04.07.2022

UPIS DECE U VRTIĆE


Izvor: Kurir.rs/Telegraf/Lokalne novine | Obrenovac, 29.03.2022.
Konkurs počinje 11. aprila, a trajaće do 13. maja, prijave onlajn

Foto:Profimedia


Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Poslednje pripreme za konkurs su u toku. Roditelji i staratelji imaće dovoljno vremena da konkurišu za mesto svog deteta u vrtiću. Zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge „eVrtić” na portalu eUprave kao i prethodnih nekoliko godina. Sa tim sistemom smo uhodani, očekujem da sve protekne u najboljem redu – rekao je Gak.

– Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja do 24. juna – rekao je Gak.

Prema rečima Gaka, tačan broj slobodnih mesta biće poznat uoči konkursa kada će sve ustanove dostaviti raspoložive kapacitete svojih objekata.

– Ono što je izvesno, u septembru ćemo novu radnu godinu startovati sa oko 1.000 mesta više, s obzirom na to da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici, a da će do sledećeg septembra početi sa radom sigurno još tri, u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce. Takođe, započeta je gradnja još nekoliko vrtića – rekao je Gak.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE