Obrenovac, 06.07.2022

REKONSTRUKCIJA TOPLOVODNE MREŽE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 23.06.2022.
U toku su završni radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže na prostoru Ulice Miloša Obrenovića

Foto:obrenovac.rs


Radove je obišao Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac.

Čučković je rekao da se radovi na rekonstrukciji u ovom delu grada privode kraju.

– Krenuli smo pre nekoliko godina i polako, sistemski i inženjerski dolazimo do kraja glavne ulice. Od početka do njenog kraja ona je u dužini od kilometar i 200 metara, uradili smo i njen asfaltni zastor i to je prižilo mogućnost da ovaj prostor bude potpuno uređen – izjavio je Čučković.

– Što se tiče grejne sezone spremamo se kroz uređenje havarije koja je bila pored suda u Ulici Prote Mateje i to će biti završeno do početka sezone. Takođe, imamo intervencije na svim slabim tačkama u Ulici Vuka Karadžića i novu grejnu sezonu po starim cenama ćemo sačekati spremni – poručio je Čučković.

Boris Ivković, direktor Javnog komunalnog preduzeća Toplovod ”Obrenovac” je rekao da se trenutno izvode radovi na zameni cevovoda u dužini od 200 metara.

– Tokom radova trudimo se da budemo što racionalniji i kompletne mašinske radove obavljaju radnici toplovoda. Planiramo da radove od Ulice Ljube Nenadovića do Zdravkovićeve završimo do 15. avgusta – rekao je Ivković i detaljnije objasnio sam proces rekonstrukcije.

– Pored osnovnih radova na cevovodu mi stavljamo i jedan prečnik veće cevi, što će obezbediti nekoliko desetina megavata dodatne energije u ovoj zoni grada i koju ćemo širiti sa završetkom ”Treće magistrale” – naglasio je Ivković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE