Obrenovac, 13.06.2021

UREĐENJE MOBILIJARA U ZABRANU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 07.06.2021.
Sledeća akcija na izletištu ”Perilo”

Foto:lokalnenovine.rs


Povodom obeležavanja Svetskog dana životne sredine radnici Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine sprovode akciju uređenja mobilijara u izletištu Zabran

Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine je podsetio da je 5. jun Svetski dan životne sredine, koji se obeležava u 140 država širom Sveta.

– S obzirom da je ove godine tema obnova biodiverziteta na planeti Zemlji mi taj plan sprovodimo u toku prolećne i jesenje sadnje. Ove godine smo se uključili u niz akcija što smo imali prilike svi da vidimo, uključili smo i građanstvo u te akcije i nadamo se da ćemo u jesenjem periodu nastaviti sa time – rekao je Andrić.

– Sa ovim datumom, 5. junom u subotu počela je dekada obnove biodiverziteta koja će trajati do 2030. godine i mi smo u skladu sa time prilagodili naše aktivnosti. U septembru ćemo nastaviti sa sadnjom sadnica, a ove godine pošto je sadnja prošla mi smo rešili da 5. jun obeležimo na taj način što ćemo početi da sređujemo sva naša zaštićena prirodna dobra. Ovde je u toku jedna vrsta radova, dok smo u petak sredili čitav mobilijar u ”Jozića kolibi” – izjavio je Andrić.

On je sledeću akciju najavio na izletištu ”Perilo” koja će se odvijati tokom sledeće nedelje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE