Obrenovac, 08.05.2021

UDRUŽENJA POTROŠAČA


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2020.
Objavljena crna lista trgovaca na internetu, ovo je spisak svih 98 sumnjivih prodavaca

Foto:Profimedia,Printscreen


Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) i Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine objavili su spisak na kome se nalazi 98 trgovaca koji prodaju na društvenoj mreži Fejsbuk, a za koje se sumnja da ne posluju u skladu sa propisima.

U najvećem broju slučajeva reč je o prodaji odeće i obuće, a saopštenju ove dve organizacije za zaštitu prava potrošaca se navodi da se do liste, koja nije konačna, došlo na osnovu provere nekih trgovaca na fejsbuku, što je rađeno u saradnji sa potrošačkim organizacijama članicama NOPS.

Provera je rađena jer je uočeno da je ove godine, kada je porastao promet u elektronskoj trgovini, primećeno da veliki broj trgovaca ne prodaje u skladu sa zakonima, pritom ne poštuju ni etičke norme a da je rast broja trgovaca koji posluju na crno posebno izražen na društvenim mrežama.

Ovo je kompletan spisak 98 trgovaca koji prodaju na društvenoj mreži Fejsbuk.

Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine i Nacionalna organizacija potrošača Srbije pozivaju sve potrošače da, ukoliko poseduju saznanja o trgovcima koji svoju uslugu pružaju putem društvenih mreža, a nisu registrovani za obavljanje delatnosti, o istom obaveste udruženja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE