Obrenovac, 29.06.2022

NEĆE DA USTAJU PRE PETLOVA NI ZA 180.000 DINARA


Izvor: Kurir.rs/B92/Lokalne novine | Obrenovac, 04.05.2022.
Posla ima koliko hoćeš, ali retko ko hoće da ZASUČE RUKAVE

Foto:Profimedia


Sve je manje zainteresovanih za zanate iako bi to sada moglo doneti odlične zarade.

Posao buregdžije izbio je među prvih deset najdeficitarnijih zanimanja za koje poslodavci daju i 180.000 dinara mesečno.

- Za neke ljude je to dovoljna cifra za ustajanje pre petlova, ali to je mali broj ljudi. Imamo slabu zainteresovanost, naročito među mladima, generalno za ta zanatska zanimanja, tako i za zanimanje buregdžije, gde zarada, kako čujemo, može da dostigne 180.000 dinara - rekao je Miloš Turinski iz Infostuda u emisji 150 minuta.

Turinski dodaje da je Infostud radio analizu o deficitu buregdžija na našem tržištu i da su dobili kao informaciju da mesečno, zavisno od broja sati koje su spremni da rade, mogu da izađu na od 1.000 do 1.800 evra - što je i više od 180.000 dinara.

- Pravljenje bureka jeste jedna specijalnost koju mašina ne može da zameni. Svaka pekara koja hoće da ima dobar, prepoznatljiv burek, želi da ima dobrog buregdžiju koji će da zna da pripremi taj isti burek, bude poznat na tržištu i to dobra po dobroj ceni - navodi Turinski.

Stručnjak je naglasio da su mladi slabo zainteresovani za ovo zanimanje jer uglavnom ne žele da rade teže fizičke poslove.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE