Obrenovac, 04.07.2022

PRIPREMNA NASTAVA ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 27.05.2022.
Drugu godinu zaredom u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Beograda, Gradska op┼ítina Obrenovac i Kancelarija za mlade op┼ítine Obrenovac za u─Źenike srednjih ┼íkola, realizuju pripremnu nastavu za prijemne ispite za upis na fakultete

Foto:obrenovac.rs


Predstavnici Gradske opštine Obrenovac su posetili obrenova─Źku gimnaziju, koja je uzela u─Źeš─çe u realizaciji pomenutog projekta.

Kako isti─Źu iz Kancelarije za mlade opštine Obrenovac, u─Źenici su se na sprovedenom anketiranju izjasnili o potrebi za dodatnim ─Źasovima iz odre─Ĺnih nastavnih predmeta.

– Sve tri srednje škole u Obrenovcu u─Źestvuju u realizaciji programa, pa u─Źenici imaju dodatne ─Źasove u cilju postizanja boljeg uspeha na predstoje─çim prijemnim ispitima za upis na fakultete – naveo je Uroš Miri─çi─ç, ipsred Kancelarije za mlade opštine Obrenovac i dodao, da su u─Źenici koji su prošle godine poha─Ĺali dodatnu pripremnu nastavu, postigli izuzetne uspehe na prijemnim ispitima.

On je ovo prilikom podsetio, da ─çe ove godine, nakon dvogodišnje pauze, zahvaljuju─çi Gradskoj opštini Obrenovac, najbolji maturanti obrenova─Źkih srednjih škola, besplatno letovati na gr─Źkom ostrvu Zakintos.

Direktor Gimnazije u Obrenovcu Ivica Proti─ç naglasio je, da je na osnovu iskazanog interesovanja u─Źenika za program pripreme za prijemne ispite, ove godine organizovana nastava iz više nastavnih predmeta, nego što je to bio slu─Źaj prethodne školske godine.

– Program je dobar i za nastavnike i za profesore koji u─Źestvuju u relaizaciji projekta. Deca aktivno dolaze, veliki broj dece sluša nastavu iz srpskog jezika i matematike, a od ove godine, u─Źenici poha─Ĺaju i dodatne ─Źasove sociologije – naveo je Proti─ç i zahvalio Gradskoj opštini Obrenovac, što je omogu─çila sprovo─Ĺenje ovog programa.

On je istakao, da ─çe pripremna nastava za budu─çe studente trajati 4 nedelje.

Pomo─çnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Bla┼żi─ç ovom prilikom podsetio je, da u─Źenici završnih godina srednje škole ne─çe pla─çati proslavu maturske ve─Źeri.

– Mature za obrenova─Źke srednjoškolce finansira─çe Gradska opština Obrenovac. U─Źenici su birali lokaciju na kojoj bi organizovali proslavu mature, kao i datum proslave. Ova slika ─çe postati uobi─Źajena u Obrenovcu, a nadam se da ─çe iz naše opštine oti─çi dalje, kao primer kako treba voditi brigu o mladima – poru─Źio je Bla┼żi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE