Obrenovac, 10.05.2021

OBRENOVAC USKORO DOBIJA NOVI TR┼ŻNI CENTAR (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 27.02.2021.
U toku su gra─Ĺevinski radovi na izgradnji novog tr┼żnog centra u op┼ítini Obrenovac

Foto:obrenovac.rs


U toku su radovi na izgradnji novog tr┼żnog centra, u ulici Kralja Aleksandra I, kod ure─Ĺenog banjskog kompleksa. Radove su obišli predstavnici opštine Obrenovac, kao i predstavnici ─îeške firme RC Europe.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç naveo je da se aktivno radi na ure─Ĺenju celokupnog prostora u delu opštine Obrenovac, gde ─çe biti pozicioniran i novi zatvoreni tr┼żni centar.

– Obe─çali smo da ─çemo upaliti svetla u ovom delu opštine Obrenovac, te da ─çe postati jedan od najatraktivnijih delova grada. Ve─ç sutra, iako je subota i neradan dan, nastavljamo sa ure─Ĺenjem ovog prostora, izvo─Ĺa─Źi radova u─çi ─çe da završe naš novi zdravstveni centar u objektu koji se nalazi preko puta tr┼żnog centra i do kraja godine, odnosno ve─ç na jesen ima─çemo spreman i taj objekat- najavio je ─îu─Źkovi─ç.

On je posebno naglasio da se sprovode aktivnosti kojima se privla─Źe investitori koji bi ulagali u rekonstrukciju hotela, te da je cilj da prostor na kome se trenutno investira u svojoj celosti bude ure─Ĺen.

─îu─Źkovi─ç je naveo da ─çe novi zdravstveni objekat, nakon izgradnje, raspolagati najmodernijom opremom, te da ─çe kao takav, pored Doma zdravlja, biti raspolo┼żiv gra─Ĺanima Obrenovca.

─îlan Ve─ça opštine Obrenovac Predrag Jovanovi─ç podsetio je da je na teritoriji opštine Obrenovac danas prisutno nekoliko uspešnih stranih kompanija.

– Gradilište ─îeške kompanije RC Europe na kome se nalazimo trenutno je dokaz koliko je Srbija po┼żeljna destinacija za ulaganje stranog kapitala. Svedoci smo ─Źinjenice da je od 2012. godine do danas, više stotina ozbiljnih svetskih kompanija došlo u Srbiju i da je zaista veliki novac ulo┼żen – naveo je Jovanovi─ç.

Tako─Ĺe, Jovanovi─ç je naveo mnogobrojne povoljnosti za gra─Ĺane Obrenovca, dolaskom strane kompanije RC Europe.

– Vlasnici parcela na kojima se gradi novi tr┼żni centar, nisu mogli prona─çi interesente za prodaju privatnog zemljišta, me─Ĺutim pojavom ─îeške kompanije, vrednost zemljišnog poseda sko─Źila je više desetina puta, te je to prvi benefit koji gra─Ĺani u┼żivaju. Me─Ĺutim, nakon završetka obe faze izgradnje objekta, najmanje 300 Obrenov─Źana prona─çi ─çe zaposlenje u novoizgra─Ĺenom objektu.

On je ovom prilikom podsetio da su se skratile procedure za dobijanje gra─Ĺevinskih dozvola za izgranju novih gra─Ĺevinskih objekata, te da je opšta situacija dosta povoljnija i kao takva primamljivija za nove strane inveticije.

Projektni menad┼żer komapnije RC Europe Nemanja Mijatovi─ç naglasio je, da objekat ima 8.250 kadratnih metara i 19 lokala, koje ─çe zakupiti razli─Źite brendirane firme.

Iz komanije su naveli da je planirano da se radovi na izgradnji objekta završe po─Źetkom maja, dok se o─Źekuje da sve bude spremno do 27. maja ove godine, kada se planira otvaranje novoizgra─Ĺenog objekta.

– Sa gra─Ĺevinskim radovima po─Źeli smo 1. oktobra, do sada smo završili veliki deo posla, ostali su radovi na spoljnom ure─Ĺenju, pripremanju parking prostora, saobra─çajnice, tako─Ĺe u toku su završni radovi na izgradnji kanalizacije za sve lokale u objektu – rekao je Mijatovi─ç i dodao da se dinamika radova odvija prema ve─ç utvr─Ĺenim planovima, te da se iz kompanije nadaju da ─çe biti ispoštovan dogovor u vezi sa datumom otvaranja novoizgra─Ĺenog objekta.

On je ovom prilikom posebno istakao dobru saradnju sa Gradskom opštinom Obrenovac, svim komunalnim preduze─çima i slu┼żbama opštine Obrenovac i naveo, da je pre svega dobra interakcija bila klju─Ź uspeha u izgradnji objekta i poštovanju utvr─Ĺene dinamike radova.

─îlan Ve─ça opštine Obrenovac Milorad Bo─Ĺan ovom priliko najavio je da ─çe se slede─çe nedelje po─Źeti sa izvo─Ĺenjem radova na izgradnji i ure─Ĺenju saobra─çajnice u ovom delu opštine, ta─Źnije na ulicama Kralja Aleksandra I i Bra─çe Jugovi─ça.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE