Obrenovac, 10.05.2021

KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE


Izvor: Espreso/Lokalne novine | Obrenovac, 11.02.2021.
Izazov za odabrane

Foto:Ministarstvo odbrane Republike Srbije


Za mesto u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stru─Źnoj vojnoj školi bori─çe se mnogi u─Źenici završnih godina osnovnih i srednjih škola. Status u─Źenika i kadeta vojnih škola ste─çi ─çe najbolji me─Ĺu onima koji ispune zahteve selekcije.

Interesovanje mladih za karijeru u sistemu odbrane, pored patriotizma koji predstavlja moralni temelj vojne profesije, zasnovano je i na mnoštvu prilika za usavršavanje i napredovanje koje se budu─çim podoficirima i oficirima nude. Diplome koje ─çe budu─çi u─Źenici i kadeti posle školovanja ste─çi prva su, ali ne i jedina svedo─Źanstva profesionalnih kompetencija koja ─çe stajati u njihovim biografijama. Osnovni komandnoštabni kurs, Komandnoštabno i Generalštabno usavršavanje, Visoke studije bezbednosti i odbrane, master i doktorske studije na Univerzitetu odbrane, brojni kursevi i usavršavanja u zemlji i inostranstvu, obogati─çe fond znanja starešina Vojske Srbije i omogu─çiti im da tokom slu┼żbe zauzmu i neka od najodgovornijih mesta u sistemu odbrane.

Diploma Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA priznate su i prepoznate u sistemu visokog školstva Republike Srbije, što otvara vrata daljem školovanju i usavršavanjima i na civilnim univerzitetima. Napori koje dr┼żavno rukovodstvo ula┼że u poboljšanje ┼żivotnog standarda pripadnika Vojske tako─Ĺe nisu ostali neprime─çeni me─Ĺu mladima koji sada znaju da posao u uniformi više nije samo siguran, ve─ç i pristojno pla─çen uz jasnu perspektivu poboljšanja koje se bele┼żi iz godine u godinu. Programi izgradnje stanova za pripadnike sistema bezbednosti u koje spadaju i profesionalna vojna lica ve─ç su, pod izuzetno povoljnim uslovima, omogu─çili velikom broju starešina da reše stambeno pitanje, a tom problemu mladi ljudi, koji vode ra─Źuna o budu─çnosti, pridaju veliki zna─Źaj. U poslednjih nekoliko godina ulo┼żena su zna─Źajna sredstva u opremanje Vojske Srbije najsavremenijim naoru┼żanjem. Budu─çi oficiri i podoficiri komandova─çe ljudima i koristiti sredstva po borbenim karakteristikama jednaka onima u najsna┼żnijim armijama sveta, a kojima, po mnogo ─Źemu, nema premca u regionu.

Školovanje u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA i Vojnoj gimnaziji je besplatno. U─Źenicima i kadetima obezbe─Ĺen je besplatan komforan smeštaj, kvalitetna ishrana, vrhunska zdravstvena zaštita, ud┼żbenici i moderna nastavna sredstva, sportski centri i tereni, multimedijalni kabineti, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja. Vojne škole omogu─çavaju mladima, ne samo da sti─Źu obrazovanje, vojne veštine i razvijaju fizi─Źku snagu, nego i da se bave zanimljivim hobijima, dru┼że se sa vršnjacima, zabavljaju se i putuju kako bi postali ne samo kvalitetni oficiri i podoficiri, ve─ç i svestrani ─Źlanovi društva. Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane za upis u vojne škole da prate sajt i zvani─Źne naloge Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na društvenim mre┼żama, gde ─çe 15. februara 2021. zvani─Źno biti objavljeni uslovi konkursa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE