Obrenovac, 04.12.2021

VA┼ŻNO ZA SVE KOJI UPLA─ćUJU DOPRINOSE!


Izvor: Espreso/Alo/Lokalne novine | Obrenovac, 29.10.2021.
PIO fond objavio obaveštenje

Foto:Nebojša Mandić


Doprinosi za obavezno socijalno osiguranje, obveznici doprinosa, osnovice, stope, na─Źin obra─Źunavanja i pla─çanja, kao i druga pitanja od zna─Źaja za utvr─Ĺivanje i pla─çanje doprinosa propisani su Zakonom o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Najni┼żu mese─Źnu osnovicu doprinosa ─Źini iznos od 35% prose─Źne mese─Źne zarade u Republici ispla─çene u periodu za prethodnih 12 meseci po─Źev od meseca septembra u teku─çoj godini, za koji period su objavljeni podaci republi─Źkog organa nadle┼żnog za poslove statistike, a primenjuje se od prvog dana u narednom mesecu po njenom objavljivanju.

Za 2021. godinu najni┼ża osnovica je 28.402 dinara i za nju je potrebno uplatiti 7.242,51 dinar doprinosa za PIO mese─Źno.

Najvišu mese─Źnu osnovicu doprinosa ─Źini petostruki iznos prose─Źne mese─Źne zarade ispla─çene u periodu za prethodnih 12 meseci po─Źev od septembra u teku─çoj godini prema poslednjem objavljenom podatku republi─Źkog organa nadle┼żnog za poslove statistike. Iznos najviše mese─Źne osnovice svake godine objavljuje ministar nadle┼żan za poslove finansija, a primenjuje se od prvog dana narednog meseca po objavljivanju tog iznosa.

Najviša mese─Źna osnovica za 2021. godinu je 405.750 a za nju je potrebno uplatiti 103.466,25 dinara doprinosa za PIO.

Kontrolu obra─Źunavanja i pla─çanja doprinosa vrši Poreska uprava.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE