Obrenovac, 04.07.2022

VOZA─îI, BUDITE OPREZNI ZA VREME PRAZNIKA


Izvor: Espreso/Novosti/Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2021.
Narednih dana POJA─îANA kontrola POLICIJE

Foto:MUP


Po nare─Ĺenju ministra unutrašnjih poslova, Uprava saobra─çajne policije ─çe tokom praznika na svim putnim pravcima vršiti poja─Źanu kontrolu saobra─çaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobra─çajne policije, tokom novogodišnjih i bo┼żi─çnih praznika vrši─çe poja─Źanu kontrolu saobra─çaja na svim putnim pravcima, sa posebnim akcentom na otkrivanju saobra─çajnih prekršaja - prekora─Źenje dozvoljene brzine, vo┼żnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekoriš─çenje sigurnosnog pojasa u cilju o─Źuvanja bezbednosti svih u─Źesnika u saobra─çaju.

U poslednjih pet dana u saobra─çajnim nezgodama na teritoriji Srbije poginulo je ─Źak 16 osoba.

- Tokom novogodišnjih i bo┼żi─çnih praznika, Uprava saobra─çajne policije ─çe na svim putnim pravcima vršiti poja─Źanu kontrolu saobra─çaja. Prošle godine u saobra─çaju su stradale 492 osobe, a samo u poslednjih pet dana stradalo je ─Źak 16 ljudi, me─Ĺu kojima su i mlade osobe. Svaka smrt teško da mo┼że da se opravda, ali smrt u saobra─çaju posebno ne mo┼że. Samo da je neko od voza─Źa usporio, vezao pojas i da nije konzumirao alkohol i drogu, ljudski ┼żivoti bi bili sa─Źuvani - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar policije apelovao je na sve voza─Źe, a naro─Źito na mlade da kada sednu za volan budu pa┼żljivi, odgovorni i savesni, imaju─çi u vidu da je tokom decembra ove godine poginulo 12 mladih starosti do 24 godine.

- Po ko zna koji put molim i upozoravam sve ljude, a posebno mlade, sve voza─Źe i u─Źesnike u saobra─çaju da ne konzumiraju alkohol i psihoaktivne supstance, da ne sedaju za volan pijani i drogirani, jer ukoliko to u─Źine mogu da izgube svoj ┼żivot i ugroze ┼żivote drugih. Još jednom ponavljam da se duboko zala┼żem za oštriju kaznenu politiku i da se svakom ko pijan i drogiran sedne za volan i izazove saobra─çajnu nesre─çu sudi za pokušaj ubistva. Nemojte da dozvolite da zbog nemarnog, nesavesnog i neprimerenog ponašanja u saobra─çaju trajno uništite i svoj i tu─Ĺe ┼żivote - naglasio je ministar Vulin.

Samo u toku prethodnog vikenda, otkriveno je oko 13.000 saobra─çajnih prekršaja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine. Tako─Ĺe, zbog vo┼żnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobra─çaja je isklju─Źeno više od 1.000 voza─Źa, što je tri puta više u odnosu na isti period 2020. godine.

Pripadnici Uprave saobra─çajne policije još jednom apeluju na voza─Źe da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobra─çajne propise kako bi sa─Źuvali svoje i tu─Ĺe ┼żivote.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE