Obrenovac, 27.06.2022

VENČANJA ĆE BITI PAPRENA, CENE ĆE POSKUPETI DO 30 ODSTO


Izvor: Espreso/Lokalne novine | Obrenovac, 18.05.2022.
Uprkos tome, Srbi razgrabili TERMINE DO OKTOBRA

Foto:Profimedia


Počela je sezona svadbi, a u Srbiji se godišnje u proseku organizuje oko 25.000 venčanja.

- Prošle godine smo uspeli da organizujemo oko 15.000 venčanja, a na ovu godinu je prešlo 7-8 hiljada svadbi od prethodne godine. To malo podiže nivo poslovanja ivent industrije, ali ni blizu dovoljno da nadoknadi to što dve godine nismo radili - rekao je za Tanjug Nikola Janković, član Upravnog odbora "Event industrije Srbije".

On je naveo da se termini popunjeni do kraja oktobra, početka novembra.

Kaže i da svaka sala u Srbiji ima još po neki slobodan termin ili slobodne vikende, tako da mladenci i dalje mogu da nađu neku lokaciju. Do kraja godine očekuje se i povećanje cena organizacija svadbi od 30 odsto.

On je objasnio da je potrebno usklađivanje cena zbog rasta cena namirnica i kretanja na tržištu koje ne zavise od ivent industrije.

Janković je dodao da za sada cene nisu povećane, ali da će se to desiti pri kraju ove i sledeće godine, jer su cene u nabavci svega bitnog za organizaciju venčanja skočile za trideset do četristo odsto.

- Moj savet mladencima je da ako mogu što pre obezbede sebi sve usluge koje su im potrebne od lokacije, preko usluga dekoratera, venčanica, muzičara, foto-video usluga i slično jer će na neki način ipak biti zaštićeni ugovorom oko sigurnosti toga oko čega su se dogovorili sa organizatorima - rekao je Janković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE