Obrenovac, 04.07.2022

VRŠNJAČKO DIGITALNO NASILJE - KAKO MU STATI NA PUT?


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2022.
Kako prepoznati nasilje, kome se obratiti i na koji način ga sprečiti

Foto:Profimedia


European Communication Centar i Udruženje građana Amikus, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja sutra u Narodnoj skupštini organizuju Кonferenciju “VRŠNJACКO DIGITALNO NASILJE: КAКO MU STATI NA PUT ?”, sa ciljem da se, pre svega, ugrožene kategorije ali i odrasli iz njihovog okruženja, kao i nadležne institucije i celo društvo upoznaju sa problemom elektronskog nasilja.

Konferenciju će svečano otvoriti Ivica Dačić, predsednik Odbora za prava deteta Narodne skupštine Republike Srbije i Brano Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ideja je da se ovom konferencijom dobiju odgovori na pitanja: kako prepoznati digitalno nasilje, kome se obratiti, na koji način ga sprečiti, kako uključiti staratelje i nadležne na vreme..

Кonferencija će okupiti predstavnike nadležnih prosvetnih institucija, nevladinog sektora, međunarodnih relevantnih organizacija, medija, stručnjaka (psihologa, pedagoga).. , ali i aktivne, ljude uticajne na društvenim mrežama, kako bi se ciljnim grupama ali i celokupnoj javnost predstavio problem i zajednički iznađu moguća rešenja i modeli reagovanja.

Prvi panel zakazan je za 10.20 časova na temu "Epidemija elektronskog nasilja kao pošast digitalnog doba - rizici prevencija i mehanizmi suočavanja s problemom", a drugi panem počinje u 12.20 časova pod nazivom " Prva linija odbrane od vršnjačkog onlajn nasilja, škola i porodica - značaj edukacije i dobre komunikacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE